ITA_SecondShot_Banner_728x90

Program specijalističke edukacije MCSA Windows Server 2016 osigurava polaznicima mogućnost da kroz intenzivnu dinamiku izvođenja nastave u periodu od 2 – 3 mjeseca, prođu kroz niz, u cjelinu povezanih, službenih seminara iz Microsoft Official Course (MOC) palete, kako bi stekli veliku količinu specijalističkih znanja i vještina, te se pripremili za polaganje ispita neophodnih za postizanje MCSA Windows Server 2016 certifikata.

Kroz intenzivni nastavni program MCSA Windows Server 2016 akademije polaznici stječu znanja neophodna za slijedeća radna mjesta:

 • Mrežni administrator (Network Administrator)
 • Sistemski Administrator (Systems Administrator)
 • Inženjer za podršku informacijskih sustava (Information Technology Engineer)
 • Administrator informacijskih sustava (Information Systems Administrator)
 • Tehničar za održavanje mreža (Network Technician)
 • Specijalist tehničke podrške (Technical Support Specialist)

Stručnjaci sa stečenim certifikatom osposobljeni su i usmjereni na svakodnevno upravljanje mrežnim sustavima, davanje podrške i rješavanje problema (Troubleshooting).

MCSA Windows Server 2016 temeljni je certifikat specijalističke edukacije, te je preduvjet za daljnju certifikaciju na području usluga poslovnih servisa (MCSE Communication, MCSE Server Infrastructure, MCSE Desktop Infrastructure, MCSE SharePoint…)

Rezerviraj svoje mjesto u učionici

 • Saznaj cijenu u svom Algebra centru:

  Rezerviraj mjesto u učionici

 • 135 sati nastave
 • Nastavni materijal uključen u cijenu edukacije

Nastavni plan akademije

 Naziv seminara / ispitaTerminTrajanje
OBAVEZNI SEMINARI
Seminar 20740Installation, Storage, and Compute with Windows Server 201617.00-21.308 dana
Ispit 70-740: Installation, Storage, and Compute with Windows Server 2016
Seminar 20741Networking with Windows Server 201617.00-21.308 dana
Ispit 70-741Networking with Windows Server 2016
Seminar 20742Identity with Windows Server 201617.00-21.308 dana
Ispit 70-742Identity with Windows Server 2016

Microsoft Official Course program (MOC) je službeni sustav edukacije i certificiranja informatičkih stručnjaka za korištenje Microsoft operacijskih sustava, baza podataka, razvojnih i sistemskih alata te raznih poslužitelja.

Pojedini seminari unutar programa MCSA Windows Server 2016 akademije pripremaju polaznike za polaganje Microsoft ispita te podižu razinu njihove stručnosti kroz brojne praktične primjere i probleme iz prakse. Vrijednost MOC edukacije leži podjednako u službenim nastavnim materijalima koje razvijaju brojni Microsoft stručnjaci, kao i u profesionalnosti i praktičnom iskustvu Microsoft Certificiranih Trenera koji izvode program.

Prema vjerovanju brojnih stručnjaka koji rade na Microsoft platformi, MOC je najbolji sustav modularne IT edukacije koji je danas dostupan na tržištu.

Nova MCSA akademija ne zasniva se samo na MOC seminarima nego ona predstavlja kombinaciju najmodernijih metoda učenja i prenošenja znanja koja su detaljnije prezentirana u poglavlju Nastava.

Način odvijanja nastave

 1. Predavanje (seminar)
  Predavanja se izvode u učionici (najviše 14 polaznika). Svaki polaznik radi samostalno na računalu uz predavača po službenim MOC materijalima. Ovo je obavezni dio nastave, odvija se 2-3 puta tjedno u večernjem terminu od 17:00 do 21:30 ili 5 puta tjedno u jutarnjem terminu od 8:00 do 16:00 ovisno o izboru polaznika i grupi u koju se upisuje.
 2. Radionice
  Odvijaju se u učionici (najviše 14 polaznika), polaznici samostalno rješavaju specijalno pripremljene hands-on vježbe na računalu, prema vlastitom izboru, uz nadgledanje mentora. Ovo je izborni dio nastave za koji se polaznici samostalno prijavljuju u raspoloživim terminima.
 3. Pripreme za ispite
  Priprema za ispit kreće od samog početka kroz ponavljanja za vrijeme predavanja gdje se ističe problematika ispitnih pitanja. Za vrijeme radionica predavači dodatno razrađuju problematiku ispita analizirajući grupno i pojedinačno postignute rezultate polaznika na MeasureUp pripremnim ispitima.

Ovakav model odvijanja nastave Algebra uvodi na temelju iskustva više od 600 polaznika koji su prošli programe Microsoft akademija u proteklim godinama, uvažavajući njihove preporuke, ali i najnovije svjetske trendove. Modelom nastave koji je postavljen, polaznici u najvećoj mogućoj mjeri imaju priliku prilagoditi sadržaje koje prolaze u nastavi svojim potrebama te dinamiku učenja i certifikacije svojim obvezama i mogućnostima. Uz pomoć dodatnih radionica, osmišljenih od stručnjaka Algebre, te sa pripremama za ispite, polaznici stječu sva znanja potrebna za rad u velikim i malim IT sustavima te uspješno polaganje certifikacijskog ispita.

Nastavu sadržaja u okviru MCSA akademije izvode visokokvalificirani stručnjaci (predavači i mentori) sa certifikatom ovlaštenog trenera – Microsoft Certified Trainer (MCT), koji uz veliko iskustveno tehničko znanje posjeduju i pedagoško metodička znanja potrebna za kvalitetno izvođenje nastave.

Polaznici specijalističke edukacije dobivaju za svaki pojedini seminar originalne Microsoft radne materijale (priručnik i primjeri za učenje u digitalnom obliku), na engleskom jeziku, MeasureUp pripremne ispite te Microsoft uvjerenje s dokazom o pohađanju nastave u okviru pojedinog MOC- a.

Preduvjeti za upis

 • Poznavanje rada na računalu,
 • poznavanje hardwera,
 • znanje instaliranja aplikacija i dodatnih servisa unutar operativnog sustava (DNS, DHCP),
 • dobro razumijevanje osnova računalnih mreža (TCP/IP protokol, IP adresiranje i sl.),
 • iskustvo u pružanju podrške i podešavanju Microsoft Windows klijentskih računala,
 • minimalno jednogodišnje iskustvo u radu s Windows Server 2008, Windows Server 2008 R2 ili Windows Server 2012 operacijskim sustavima,
 • dobro znanje i razumijevanje Actve Directory i mrežne infrastrukture (group policy, korisnici, grupe),
 • postojeće iskustvo implementacije i podešavanja AD DS i mrežne infrastrukture u poslovnom okruženju.

U program je uključeno:

 • Trajanje nastave 120 školskih sati (2-3 mjeseca)
 • Održavanje nastave odvija se radnim danom iza 17 sati (poslijepodnevni termin, 2-3 puta tjedno), ili od 8:30 – 16:30 sati (jutarnji termin, 5 dana za redom, s razmacima 3-4 tjedna između seminara)
 • Originalna Microsft stručna literatura na Engleskom jeziku u digitalnom obliku
 • Tri izlaska na ispite (70-740, 70-741 i 70-742)
 • Garancija edukacije – mogućnost ponovnog slušanja seminara

Trajanje programa

120 sati (2-3 mjeseca nastave)

Certifikacije koje se stječu

 • MCSA: Windows Server 2016

Akademija ili samostalna priprema?

Mnogi od Vas razmišljaju o stjecanju Microsoft IT PRO certifikata u cilju pronalaska (boljeg) radnog mjesta. Na postizanje cilja Vas motivira sve što ćete si moći priuštiti sa prednostima koje donosi (novo) radno mjesto. Ali kako najlakše, najbrže i najjednostavnije doći do cilja? Ukoliko ste u dilemi da li se isplativije za certifikaciju pripremati samostalno ili pohađanjem akademije u Algebri pogledajte usporedni graf. Graf prikazuje ključne elemente jednog i drugog načina pripreme za stjecanje certifikata i ističe prednosti jednog ili drugog načina.

graf