Program obrazovanja namijenjen je primarno rukovodećim strukturama ključnih dionika lokalnog razvoja: razvojnim agencijama, općinama, gradovima, županijama i drugim institucijama i organizacijama koje se bave lokalnim razvojem. Osnovni cilj programa obrazovanja je osposobljavanje lokalnih i regionalnih zajednica za strateško planiranje, te stvaranje zalihe projektnih ideja koje će omogućiti njihov dugoročni razvoj. Edukacija će osposobiti djelatnike lokalne samouprave za kreiranje strateških planova, osmišljavanje projekata, pronalaženje odgovarajućih prilika i natječaja za sufinanciranje projekata, pisanje projektnih prijedloga, kao i provođenje projekata, te pružanje podrške pri praćenju i evaluaciji projekata i strateških programa. Uz to, stečena znanja koristit će i svim potencijalnim korisnicima projekata lokalne zajednice i donatorskih sredstava koji doprinose kreiranju i provedbi strateških planova lokalnih razvoja, kao što su nevladine udruge te malo i srednje poduzetništvo

Omogući svojoj zajednici nove ceste i vrtiće

Razvojne agencije, općine, gradovi, županije i druge institucije koje se bave lokalnim razvojem nositelji su ključne uloge unaprjeđenju života ljudi. S obzirom na raspoloživa sredstva iz EU i drugih fondova, podizati kapacitet lokalne zajednice zaposlenicima koji mogu osigurati financiranja iz drugih izvora osim lokalnih proračuna, postao je prioritet. Prioritet koji kvalitetnim i strateškim projektima pridonosi osnaživanju i modernizaciji lokalne zajednici i donosi izravnu korist njezinim građanima.

U posljednjih osam godina, hrvatske županije su provele oko 1300 EU projekata, od manjih projekata poput izgradnje igrališta, opremanje učionica do višemilijunskih infrastrukturnih projekata – tvornica, vodovoda, prometnica.

Što ćeš znati nakon završetka?

Koordinirat ćete timom koji sudjeluje u procesima lokalnog razvoja zajednice.  Prepoznavat ćete potencijale lokalne zajednice i valorizirati prilike. Izrađivat ćete lokalne strategije i razvojne programe koristeći standarde pristupa logičke matrice i upravljanja projektnim ciklusom. Usklađivat ćete potrebe projekata lokalnog razvoja s mogućnostima korištenja financijskih sredstava iz EU fondova. Podržavati provedbe projekata uz pripadajuću dokumentaciju prema proceduri upravljanja projektnim ciklusom. Analizirati pokazatelje praćenja, izradu i primjenu sustava praćenja i evaluacije strateških planova/programa.

Sadržaj programa obrazovanja

Uvjerenje – Uvjerenje o usavršavanju, javni dokument kojim se zvanje upisuje u radnu knjižicu,

Vrsta obrazovanja – Usavršavanje

Rezerviraj svoje mjesto u učionici

  • Saznaj cijenu u svom Algebra centru:

    Rezerviraj mjesto u učionici

  • Najbolji hrvatski konzultanti, službeni projektni dokumenti, formulari i aplikacijski obrasci
  • 160 sati
  • 6 seminara
  • Upis zvanja u e radnu knjižicu
  • Plaćanje gotovinskim ratama (općim uplatnicama), karticama i gotovinom