Knjigovodstveni službenici ili knjigovođe izrađuju, ispostavljaju, ažuriraju, vode i arhiviraju financijsku i nefinancijsku dokumentaciju u raznim institucijama. Nakon obrade podataka, knjigovođe sastavljaju izvješća kojima se služe interni korisnici (zaposleni, management) i eksterni korisnici (vlasnici, banke, poslovni partneri, ulagači, revizori, vladine organizacije i dr.).Kako se radi o obradi velike količine podataka, uvođenje informatičke tehnologije, odnosno računala s odgovarajućim programom, u uredsko i ostala poslovanja koja su u izravnoj ili neizravnoj vezi s knjigovodstvom znatno olakšava poslove knjigovođa. Sve se više poduzeća koristi opremom i informacijskim sustavima u kojima se dokumenti i podaci pohranjuju tako da budu brzo i neposredno dostupni knjigovođama, ali i drugim korisnicima ovih podataka.

Želiš se osjećati najpoželjnije? Vodi poslovne knjige!

Želite li u kratkom roku steći jedno od najtraženijih zanimanja na tržištu rada, obrazujte se za knjigovođu. Od državne uprave preko banaka do poduzeća s proizvodnom, uslužnom ili trgovinskom djelatnošću… Svi oni ne mogu poslovati bez usluga knjigovođa. Ovladajte znanjima i tehnikama koje predstavljaju osnovu knjigovodstva, steknite informatička znanja i već sutra budite spremni za jedno od brojnih natječaja za posao ili se uz dobre temelje posvetite daljnjem usavršavanju u području knjigovodstva.

Zanimanje knjigovođe u prvoj polovici 2014. bilo je među 5 najtraženijih zanimanja na tržištu rada.

Što ćeš znati nakon završetka?

Bit ćete osposobljeni voditi poslovne knjige u knjigovodstvenom servisu ili tvrtki. Poznavat ćete knjigovodstveni jezik. Radit ćete obračune plaća, sastavljati izvještaje za porezne i statističke svrhe te godišnje porezne prijave. Svladat ćete računalni knjigovodstveni program.

Sadržaj programa obrazovanja

Uvjerenje – Uvjerenje o osposobljavanju, javni dokument kojim se zvanje upisuje u radnu knjižicu,

Vrsta obrazovanja – Osposobljavanje


Besplatno preuzmite ogledno

poglavlje priručnika (PDF)

Rezerviraj svoje mjesto u učionici

  • Saznaj cijenu u svom Algebra centru:

    Rezerviraj mjesto u učionici

  • Vrhunski predavači s dugogodišnjim knjigovodstvenim i računovodstvenim iskustvom
  • 130 sati
  • 5 seminara
  • Upis zvanja u e radnu knjižicu
  • Plaćanje gotovinskim ratama (općim uplatnicama), karticama i gotovinom