Program obrazovanja Samostalni knjigovođa namijenjen je polaznicima koji se po prvi put susreću s knjigovodstvom kao i onim polaznicima koji već rade na knjigovodstvenim poslovima, a žele proširiti svoja znanja i usavršiti se u određenim područjima. Teoretski dio nastave usmjeren je na stjecanje znanja o tome kako voditi poslovne knjige.

Praktičan dio nastave omogućit će polazniku znanja kako se koristiti  računalnim programom za vođenje knjigovodstva i u svrhu izrađivanja financijskih izvještaja za obveznike Hrvatskih standarda financijskog izvještavanja. Tu je i poseban naglasak na knjigovodstvo obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Odgovori na 10.000 poslovnih prilika godišnje

Koliko ste puta čuli pitanje Znaš li dobrog knjigovođu? Ono ne znači da su knjigovodstvene usluge u Hrvatskoj loše, već da je potražnja na tržištu rada za njima ogromna. Svake godine u Hrvatskoj se otvori gotovo 10.000 novih tvrtki koje moraju voditi knjigovodstvene zapise u skladu sa zakonom. Budite spremni odgovoriti njihovom zahtjevu. A kada se već obrazujete za jedno od najtraženijih zanimanja na tržištu rada, napravite korak više i postanite samostalni knjigovođa kako biste stekli mogućnost otvaranja vlastitog knjigovodstvenog servisa!

Zanimanje knjigovođe i u prvoj polovici 2014. bilo je među 5 najtraženijih zanimanja na tržištu rada.

Što ćeš znati nakon završetka?

Bit ćete osposobljeni voditi organizaciju knjigovodstva potraživanja, financijske imovine i nematerijalne imovine, zaliha, kapitala i obveza. Voditi evidenciju kupaca i dobavljača (saldakonti kupaca i dobavljača. Sastaviti platne liste i obračunavati plaće; obračunati i kreirati poslovne knjige obrtnika; obračunati i kreirati poslovne knjige obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.  Koristit ćete se računalnim programom za vođenje knjigovodstva, imati znanja za izradu i analizu financijskih izvještaja za poduzetnike obveznike Hrvatskih standarda financijskog izvještavanja. Koristit ćete se računalnim programom u svrhu izrađivanja financijskih izvještaja.

Sadržaj programa obrazovanja

Uvjerenje – Uvjerenje o usavršavanju, javni dokument kojim se zvanje upisuje u radnu knjižicu,

Vrsta obrazovanja – Usavršavanje


Besplatno preuzmite ogledno

poglavlje priručnika (PDF)

Rezerviraj svoje mjesto u učionici

  • Saznaj cijenu u svom Algebra centru:

    Rezerviraj mjesto u učionici

  • Vrhunski predavači s dugogodišnjim knjigovodstvenim i računovodstvenim iskustvom
  • 180 sati
  • 7 seminara
  • Upis zvanja u e radnu knjižicu
  • Plaćanje gotovinskim ratama (općim uplatnicama), karticama i gotovinom