Nalazimo se u eri ubrzanog razvoja, stvaranja pametnih uređaja, domova i sve pametnijih računala.

Ubrzani rast ‘digitalnog svijeta’ uzrokovan je sa eksplozijama društvenih mreža, online video sadržaja, digitalne fotografije i mobilnih telefona. Po nekim podacima, 90% digitalnog sadržaja je nastalo u posljednje dvije godine. Primjerice jedan Facebook dnevno generira oko 500 terabajta podataka i pohranjuje 30 milijardi dijeljenih informacija mjesečno. Količina podataka koja se generira  iz dana u dan se sve više povećava i služi kao rudnik za podizanje novih poslovanja te redefiniranju postojećih.

Kako bi se poslovanje održalo, a podaci bili dostupni 24 sata svih 7 dana u tjednu potreban je stručni kadar koji se brine o njihovoj pohrani, sigurnosti i dostupnosti – Administratori baza podataka. Ovaj program obrazovanja omogućava lak ulaz u tehnologiju baza podataka, a završava SQL-om koji predstavlja univerzalni programski jezik za prikupljanje podataka, pisanje upita, pretraživanja kroz bazu i druge poslovne aktivnosti. Također, polaznici se upoznaju sa trenutnim trendovima, te koriste alate za izradu korisničkog sučelja kako bi podatke o kojima brinu na lakši način predstavili korisnicima.

Čuvaj informacije, osiguraj uspješnu budućnost

Doći lako i brzo do informacija o kupcima, zaposlenicima, poslovnim partnerima, proizvodima od velike je važnosti za poslovanje svake tvrtke. To im omogućuju baze podataka, odnosno pojedinci koji posjeduju znanje za izradu i administraciju istih. Sve kompleksniji zahtjevi i velike količine podataka učinili su administriranje MS Windows operativnog sustava kao i profesionalnih baza podataka Microsoft SQL Server i My SQL osnovnim znanjem programera. Znanjem na koje se danas gleda kao na dio pismenosti svakog profesionalnog informatičara, a donosi sigurno radno mjesto i visoka primanja.

Očekuje se da će na svijetu, u 2015. godini postojati potreba za 4,4 milijuna radnih mjesta povezanih s ‘big data’ sustavima, ali samo će jedna trećina njih biti popunjena.

Šta ćete naučiti?

Naučiti ćete dizajnirati bazu podataka i identificirati probleme vezane uz dizajn relacijskih baza podataka, administrirati ćete i implementirati baze podataka. Napredno ćete koristiti programski jezik SQL te održavat i projektirati kompleksne baze u mrežnom okruženju.

Sadržaj programa obrazovanja

Uvjerenje – Uvjerenje o osposobljavanju, javni dokument kojim se zvanje upisuje u radnu knjižicu,

Vrsta obrazovanja – Osposobljavanje


Besplatno preuzmite ogledno

poglavlje priručnika (PDF)

Rezerviraj svoje mjesto u učionici

  • Saznaj cijenu u svom Algebra centru:

    Rezerviraj mjesto u učionici

  • Microsoft Authorized Training Centar
  • 170 sati
  • 7 seminara
  • Upis zvanja u e radnu knjižicu
  • Plaćanje gotovinskim ratama (općim uplatnicama), karticama i gotovinom