Ako dvojite o tome postati programer ili ne, počnite razmišljati o tom zanimanju na ispravan način: Programeri su danas trendsetteri i nositelji poslovnog uspjeha, globalnog poslovnog uspjeha. Toliko velikog da je postao i tema hollywoodskih filmova. Razmislite.

Odluka o profesionalnom bavljenju programiranjem za sobom vuče vrlo perspektivne posljedice. Široka primjena softvera u svakom dijelu našeg života generira veliku potražnju za kvalitetnim programerima.

Nakon pažljivog odabira tehnologije i platformi na kojima ćete učiti čeka vas uzbudljiv put kroz koji će vas voditi naši vrhunski programeri – predavači s velikim iskustvom sposobni da prenesu znanje zacrtano programom, ali i male tajne velikih majstora koje dobijete gratis :). Pitajte, uključite se, sfera programiranja vrlo je kreativna, bogata i što je najvažnije naplativa.

Programer internet aplikacija – C# i ASP.NET

Prema posljednjim podacima broj korisnika Interneta u svijetu bliži se broju od 1.1 milijarde. To je ogromno tržište koje svakodnevno raste golemom brzinom, dobrim dijelom i zahvaljujući sve većem broju web orijentiranih aplikacija. Današnji rad na računalu daleko je napredovao i njegova osnovna značajka je prisutnost na internetu, što znači da nitko više ne radi na svojoj ‘radnoj površini’ ili Desktopu. Programiranje web orijentiranih aplikacija postalo je toliko popularno i zahvaljujući naprednim mogućnostima web preglednika unutar kojih se web aplikacije prikazuju. Po mnogima najbolji programski jezik koji je kreiran upravo na temeljima .NET arhitekture za razvoj web orijentiranih aplikacija je C# (C Sharp).

C# je preuzeo sve prednosti i kvalitete Visual Basic-a i dodao ih na C++, zadržavajući njegovu moć i fleksibilnost. Sa novim .NET Framework 4.0 i ASP.NET 4.0 tehnologijom, Microsoft je otišao još jedan korak dalje, pruživši mogućnost web programerima izrađivati još kvalitetnije aplikacije uz dramatično smanjivanje pisanja koda.

Saznajte više…

 

Programer internet aplikacija – PHP i MySQL

PHP i MySQL danas su u svijetu i u Hrvatskoj najraširenija „open-source“ rješenja za izradu web aplikacija te su čest preduvjet ili prednost pri zapošljavanju. PHP koriste neki od vodećih internetskih servisa u Hrvatskoj i u svijetu kao npr. Facebook, Njuškalo, Net.hr, Monitor.hr ali je i osnova vodećih alata za upravljanje sadržajem (Joomla, WordPress, Drupal,…)

Brzo učenje uvjetovano je jednostavnom strukturom i sintaksom jezika a lako povezivanje sa brojnim bazama podataka te puna podrška za objektno programiranje čine PHP jednim od najpoželjnijih programskih jezika današnjive.

Saznajte više…

Programer mobilnih aplikacija – ANDROID

Ponuda aplikacija za mobilne uređaje (pametne telefone i tablete) koju je započeo Apple sa dućanom za svoje uređaje iPhone i iPad, a preuzeli Google i Microsoft, postala je glavni faktor odluke kod kupovine mobilnih uređaja. Popularnost Internet dućana mobilnih aplikacija utjecala je na razvoj novog tržišta i modela prodaje aplikacija na Internetu.

Velika ponuda korisnih aplikacija utjecala je i na popularnost pametnih telefona i drugih mobilnih uređaja, tako da je udio pametnih telefona u 2011. godini dosegao 27% tržišta mobilnih telefona. Trend popularnosti mobilnih uređaja prepoznao je i Google koji je prije par godina tržištu predstavio svoju platformu Android. U 2012. od svih prodanih uređaja s mobilnim platformama preko 65% ih je s Android platformom i tržišni udio Android platforme u velikom je porastu.

Zbog velike popularnosti pametnih telefona i tablet uređaja, očekuje se da će vrijednost tržišta mobilnih aplikacija u iduće 3 godine rasti 30% godišnje. Model prodaje i plasiranja aplikacija kroz Internet dućane omogućavaju postavljanje aplikacije u ponudu iz bilo koje zemlje u svijetu, pa tako i iz Hrvatske. Znanje razvoja aplikacija za mobilne uređaje jako je traženo i financijski isplativo, bilo da prodajete vlastitu aplikaciju kroz Internet dućan u vrijednosti 1$ ili nudite svoje znanje za realizaciju tuđih ideja kroz izradu aplikacije.

Saznajte više…

Specijalist razvoja WEB aplikacija i baza podataka

Današnji rad programera web aplikacija daleko je napredovao od izrade jednostavnih web aplikacija ili programa. Tržište rada sve više je u potrazi za kompletnim osobama u području dizajniranja, izrade i održavanja kako web aplikacija tako i baza podataka. Znanje izrade kvalitetne baze podataka kao i administracija baza podataka u kombinaciji s znanjem programiranja web aplikacija pokazuje se presudnim u izboru kandidata za posao.

Izbor Microsoft SQL Servera kao DBMS-a za izradu baze podataka pokazao se kao najbolji izbor zbog svojih mogućnosti, stabilnosti i podrške. Dok je po mnogima jedan od najboljih programskih jezika za razvoj web orijentiranih aplikacija C# (C Sharp).  On je preuzeo najbolje od Visual Basica i C++. Novi .NET Framework 4.5 pruža web programerima izradu još kvalitetnijih i sigurnijih web aplikacija uz drastično smanjivanje pisanja koda

Saznajte više…