Seminari u ponudi Algebre:

Agilni način upravljanja projektima danas je prevladavajući trend u svijetu razvoja softvera, ali i nekih drugih područja ljudskog djelovanja gdje su se klasične metode pokazale nedostatnima. Sa svojim korijenima u Japanskoj poslovnoj filozofiji i nakon više od 20 godina sazrijevanja, agilne metode su danas postale mainstream.

Posljednje istraživanje iz 2011. godine renomirane američke kompanije VersionOne kaže da je preko 80% kompanija usvojilo agilni razvoj, te da je čak preko 60% njihovih projekata vođeno na agilni način. Rezultati tih tranzicija su također impresivni i kažu da su u preko 70% slučajeva te kompanije poboljšale upravljanje prioritetima, povećale “vidljivost” projekta, povećale produktivnost, povećale moral i ubrzale time-to-market..

agilni02

 

U Hrvatskoj prihvaćenost agilnog razvoja još nije na tim brojkama, ali je u velikom zamahu. Sve više malih i velikih tvrtki shvaća prednosti ovakvog pristupa i ubrzano ga usvaja. Među tim tvrtkama su male i srednje IT kompanije, ali i velike banke i telekom korporacije.

Upoznati i primjeniti principe agilnog razvoja danas znači ići u korak s najboljima i steći prednost pred konkurencijom, a već sutra će biti uvjet preživljavanja. Praktične, jednostavne i učinkovite, agilne metode mogu biti motor vašeg budućeg poslovnog uspjeha.

agilni03