Algebra, vodeće informatičko učilište u regiji, u suradnji s EC-Councilom, organizacijom koja se bavi školovanjem i certificiranjem”etičnih hakera“ nudi sofisticirano i visokospecijalizirano IT školovanje sa najpopularnijim seminarima iz svoje ponude: Certified Ethical Hacker (CEH), EC-Council Certified Security Analyst i Licensed Penetration Tester (ECSA/LPT) te Computer Hacking Forensic Investigator (CHFI).

Razmišljajte kao haker!

Da bi pobijedili hakera, morate razmišljati kao oni! To je upravo ono što ćete naučiti ovom edukacijom.

Tko je etični haker?

Etični haker je pojedinac zaposlen od tvrtke, kojem se vjeruje da može poduzeti probno prodiranje mreža i/ili računalnih sustava koristeći iste metode i tehnike kao Hacker.

Etični haker, stručnjak u području mreža, računalnih komunikacija i operacijskih sustava, dobiva zadatak pronaći i dokumentirati sve moguće propuste i nedostatke nekog računalnog sustava, poput mreže računala ili središnjih servera tvrtke, kako bi se ti nedostaci mogli “zakrpati”.

Seminari

CEH – Certified Ethical Hacker 

CEH logoCEH je najnapredniji seminar za etičko hakiranje na svijetu sa 20 najaktualnijih sigurnosnih domena koje će etički haker ikada željeli znati u trenutku kada se planira pojačati položaj informacijske sigurnosti neke organizacije. Cilj ovog seminara je da vam pomogne savladati metodologije etičkog hakiranja koje se mogu koristiti u situacijama penetracijskog testiranja ili etičnog hakiranja.

Saznaj više i prijavi se!

ECSA/LPT – EC-Council Certified Security Analyst / Licensed Penetration Tester

ECSA logoECSA/LPT je petodnevni tečaj o sigurnosti, osmišljen da nauči profesionalce u IT sigurnosti naprednoj primjeni alata i tehnika za ispitivanje ranjivosti sustava.

Polaznici će naučiti analizirati rezultate procjene ranjivosti sustava te se upoznati sa procedurama, sigurnosnim standardima, metodologijama i konceptima penetration testiranja, sigurnosnim politikama i mogućim mjerama zaštite.

Saznaj više i prijavi se!

CHFI – Computer Hacking Forensic Investigator

CHFI logoCHFI priprema polaznike za ulogu računalnog forenzičara sposobnog za pronalaženje i detekciju “otisaka prstiju” osobe koja je provalila u računalni sustav. Polaznici seminara upoznati će se s alatima i naučiti će tehnike pomoću kojih mogu pronaći obrisane i skrivene datoteke i podatke, te postupke koje treba provesti kako bi otkriveni dokazi mogli biti upotrijebljeni u sklopu sudskog postupka, ukoliko do toga dođe.

Saznaj više i prijavi se!

EC-Council Certified Secure Programmer-.NET

ECSP logo (1)Softverske greške, bugovi i propusti u logici računalnih programa su konstantan uzrok ranjivosti softvera. Analiza stručnjaka u području softverske sigurnosti je dokazala da većina ranjivosti dolazi zbog grešaka u programiranju. Napadači pokušavaju pronaći sigurnosne propuste u aplikacijama ili poslužiteljima, a zatim pokušati iskoristiti ove ranjivosti za krađu tajni, korumpiranje programa i podataka, i sticanje kontrole nad računalnim sustavima i mrežama. Dakle, nameće se obaveza organizacijama da educiraju svoje programere principima pisanja sigurnog kôda.

Certified Secure Computer User

CSCU logoSvrha seminara CSCU je pružiti polaznicima potrebna znanja i vještine kako bi zaštitili svoju informacijsku imovinu. Ovaj seminar će u interaktivnom okruženju uputiti polaznike na temeljno razumijevanje raznih računalnih i mrežnih sigurnosnih prijetnji poput krađe identiteta, prijevare s kreditnim karticama, krađe identiteta kod on-line bankarstva, virusa i backdoor, e-mail prijevare, online seksualnog vrebanja, gubitka povjerljivih informacija, hakerskih napada i društvenog inženjeringa. Još važnije, vještine naučene na seminaru pomažu polaznicima poduzeti potrebne korake kako bi ublažili svoju izloženost sigurnosti.

Voditelj CEH edukacije

Robert Petrunić
Robert PetrunićMCT, CEI, Microsoft MVP for Enterprise Security. Certificirani Microsoft trainer od 2002., 2008. dobiva Microsoftovo priznanje i postaje 'MVP for enterprise security'

 

ecouncil logoEC-Council (International Council of Electronic Commerce Consultants) je svjetski lider u edukaciji za IT Security – Informacijska sigurnost, sigurnost mreže, računalnu sigurnost i Internet Security certifikacija i osposobljavanje. EC-Councilov najpoznatiji seminar Certified Ethical Hacker, CEH postavlja svjetske standarde seminara za etično hakiranje u području IT sigurnosti.