Cisco akademija mrežnih tehnologija

Cisco akademija mrežnih tehnologija (Cisco Networking Academy) je inovativna globalna edukacijska inicijativa koja polaznicima daje znanja i vještine u području informacijskih i komunikacijskih tehnologija, pokrenuta i potpomognuta od tvrtke Cisco Systems. Program danas obuhvaća preko 12.000 akademija u više od 165 zemalja širom svijeta (preko 2 milijuna polaznika akademija u svijetu od 1997. godine).

ccna_graf (1)

Nastavni programi unutar Cisco akademije mrežnih tehnologija osmišljeni su s namjerom da polaznici steknu znanja i vještine potrebne za dizajniranje, izgradnju i održavanje računalnih mreža. Osim temeljnih znanja o računalnim mrežama, polaznici mogu svladati i zahtjevne programe i specijalizirati se u određenom segmentu mrežnih tehnologija (sigurnost mrežnih sustava, rad s bežičnim mrežama i sl.).

Algebra u suradnji sa Visokom školom za primijenjeno računarstvo, nudi tri programa kroz Cisco akademsku edukaciju:

Cisco certifikacija

Prema rang listi CertCitiesa, 3 Cisco certifi kata nalaze se među 10 najcjenjenijih certifikata u području IT-a u svijetu. Osim što su Cisco certifkati jedni od najpoželjnijih i najprestižnijih u IT industriji, poslovi koje obavljaju Cisco stručnjaci su jedni od najbolje plaćenih u IT-u. Prema istraživanju časopisa Certifcation Magazine (12/2008) od 10 najbolje plaćenih poslova u IT-u, četiri će dobiti Cisco certifcirani stručnjaci.