MICROSOFT PROFESSIONAL PROGRAM

 “Be passionate and bold. Always keep learning. You stop doing useful things if you don’t learn.” – Satya Nadella, CEO, Microsoft

Uz pomoć tehnoloških predvodnika kao što su Microsoft, Harvard i MIT kreiran je Microsoft Professional Program pomoću kojeg možeš proširiti tehnička znanja i vještine primjenjive u praksi, potpuno vlastitim tempom. U nizu online seminara koji uključuju praktične vježbe i demonstracije, pod vodstvom stručnih mentora, steći ćeš vrhunske vještine. Završnim praktičnim projektom možeš dokazati svoje sposobnosti! Pregledaj trenutno dostupne edukacijske programe, istraži one tebi interesantne i zaiskri u svojoj okolini.

Mogućnosti Tvoje MPP investicije

Opcija 1 – Podržano Opcija 2 – Samostalno Opcija 3 – Profesionalno
Pristup MPP platformi u trajanju 6 mjeseci

Orijentacijska radionica

10-12 Q&A radionica*

Algebrina potvrda

Pristup MPP platformi u trajanju 6 mjeseci

Orijentacijska radionica

10-13 vaučera za završnu potvrdu Microsofta*

Pristup MPP platformi u trajanju 6 mjeseci

Orijentacijska radionica

10-12 Q&A radionica*

10-13 vaučera za završnu potvrdu Microsofta*

5.990 kn* 9.490 – 9.990 kn* 11.790 – 12.690 kn*

* ovisno o MPP programu

Konkretni iznosi nalaze se uz opis svakog pojedinog programa.
Microsoft Professional Programi za učenje temelje se na konceptu MOOC (eng. Massive Open Online Courses) – masovnih otvorenih online seminara, gdje učiš pomoću gotovih video materijala, praktičnih vježbi na vlastitom računalu i na specijalno pripremljenim okruženjima s udaljenim pristupom te kratkih provjera znanja. Sadržaje za učenje pripremili su vrhunski specijalisti iz Microsofta i drugih tvrtki. Za svaki završeni program edukacije možeš steći završnu potvrdu  (eng. Certificate of Completion) od Microsofta kojom potvrđuješ stečeno znanje i vještine.

Kako bi te podržali u edukaciji, Algebra ti nudi dodatne usluge kao što su početna radionica za orijentaciju, Q&A radionica i pripremna radionica za završni projekt.

Iako kreiran 2008. godine, MOOC koncept stekao je veliku popularnost 2011. godine kada su dva vrhunska profesora, Sebastian Thrun and Peter Norvig, sa Sveučilišta Stanford, SAD, ponudila pohađanje vlastitog kolegija „Introduction Into Artificial Inteligence“ u MOOC formatu potpuno besplatno. Registriranih 160.000 polaznika u kratkom roku motiviralo je mnoge druge organizacije da krenu nuditi ovakav koncept edukacije.

MOOC omogućava učenje temeljeno na video sadržajima koji se kombiniraju s praktičnim vježbama, provjerama znanja i suradnjom sa ostalim sudionicima te uz potporu online mentora.

Organizirano učenje pojedinog MPP programa edukacije kreće svakih 6 mjeseci. Svaki program se sastoji od 10-tak seminara te je očekivano tjedno opterećenje 8-12 sati. Svaka osoba naravno uči vlastitim tempom te je ovo samo indikativna informacija.

Budući da su seminari dostupni online i na zahtjev, možeš prilagoditi svoju edukaciju vlastitim potrebama – od nekoliko sati dnevno do nekoliko sati tjedno – razvij svoje vještine u pravom trenutku za tebe.

U cilju poboljšanja korisničkog iskustva, temeljeno na iskustvima LLPA udruženja i članova, obogatili smo MOOC koncept sa uvodnom orijentacijskom radionicom, Q&A radionicama i pripremom za završni projekt.

Orijentacijska radionica

Na ovoj radionici dobiti ćeš korisne savjete od mentora kako se kretati platformom za učenje, tehnički pregled i praktični vodič o tome kako najbolje pristupiti i uspješno savladati svoj MPP edukacijski program.

Orijentacijske radionice odvijaju se redovito nekoliko tjedana prije početka edukacijske grupe pojedinog MPP programa, u kasnim popodnevnim satima, online u živo.

Q&A radionice

Na kraju svakog online seminara nudimo sudjelovanje na Q&A radionici na  kojoj će mentor nastojati odgovoriti na sva tvoja pitanja i pomoći u specifičnim izazovima s kojima se možeš susresti tijekom edukacije.

Na kraju Q&A radionice dobiti ćeš pregled sljedeće cjeline.

Q&A radionice odvijaju se online u živo.

Predviđeno trajanje svake Q&A radionice je 3 sata. Predviđeno vrijeme odvijanja radionice je u kasnim poslijepodnevnim satima, od 17-20.

Pripremna radionica za završni projekt

Kako bi ti pružili podršku u postizanju cilja i uspješnom savladavanju MPP programa edukacije, Algebra ti nudi mogućnost sudjelovanja na radionici za pripremu potrebnog završnog projekta. Ovdje ćemo zajedno s timom trenera i mentora analizirati zahtjeve, proći kroz povratne informacije o temama MPP-a i raditi na zajedničkom projektu koji te priprema za završni projekt Microsoft Professional Program-a.

 • Koliko dugo traje program i kada započinju organizirane grupe?

Program traje 6 mjeseci i počinje u ljeto i zimu.

(srpanj – siječanj, veljača – srpanj)

 • Koliko traje tečaj?

Trajanje tečaja je oko 8-12 sati tjedno u oko 2-5 tjedana po tečaju. Imajte na umu da svatko uči različitim brzinama. Neke teme već su poznate i brže se obrađuju od ostalih tema. Brojevi sati bi trebali poslužiti kao vodič.

 • Što je ovaj završni (Capstone) projekt?

Nakon završetka svih tečajeva potrebnih za odgovarajući MPP, tvoje znanje i vještine bit će pregledane u završnom projektu. Završni projekt pokriva teme tečajeva i uključuje sve teme koje su obrađene.

 • Kako se mogu prijaviti?

Rezerviraj svoje mjesto u MPP grupi prijavom na algebrinim web stranicama. Pobrinuti ćemo se za registraciju na platformi i proslijediti Ti sve dodatne informacije.

 • Na kojim jezicima su ti MOOC tečajevi dostupni?

MOOC-ovi su dostupni samo na engleskom jeziku.

 • Moram li se pridržavati predloženog redoslijeda?

Ne, možeš odabrati tečajeve kako Ti odgovara. Redoslijed je preporuka, ali nije potrebno slijediti.

 • Koliko dugo imam vremena za tečaj?

Učiš vlastitim tempom. Datumima Q&A radionica predlažemo vrijeme za pojedini tečaj. Kako bi završio cijeli MPP program i stekao Microsoft certifikat, odgovarajuće potvrde na kraju tečaja moraju biti podnesene u istom semestru.

 • Koje tehničke uređaje trebam za MPP?

Video sadržaj dostupan na platformi možeš gledati na bilo kojem uređaju, stolnom ili mobilnom. Za vježbe i neke tečajeve preporučamo da radiš na Windows računalu.

 • Jesu li potrebni posebni softver ili usluge za oblak za MPP program?

Svaki tečaj ima individualni zahtjev. U većini slučajeva možeš koristiti besplatnu probnu verziju potrebnog softvera ili usluga.

 • Koja su predznanja potrebna?

Budući da se ne radi o osnovnim sadržajima, preporučujemo odgovarajuće prethodno znanje, što se može naći u odgovarajućem opisu MPP programa.

 • Što dobijem nakon završetka cjelokupnog programa?

Dobiješ certifikat o završetku, koji je vjerodajnica koju možeš podijeliti s poslodavcima i svojim digitalnim profilima i portfeljima. Da bi dobio certifikat, moraš proći i pribaviti završni Microsoft certifikat za svaki tečaj u sklopu programa, uključujući završni projekt.

 • Kako se Microsoft Professional Program razlikuje od programa Microsoft Certification Program (MCP)?

Microsoft Professional Program nadopunjava Microsoftov program certifikacije (MCP). MPP je kreiran kako bi se uklonio nedostatak vještina poučavanjem konceptualnih i tehničkih vještina za različite tehnologije (ne isključivo Microsoft). MCP se usredotočuje na provjeru tehničkih vještina koje osoba posjeduje za određene Microsoftove tehnologije.

Microsoft Professional Programi u ponudi

Data Science

Saznaj više

Cloud Administrator

Saznaj više

Front-End Web Development

Saznaj više