Image for Algebra kao partner projekta RCK Sjever
Naslovnica

Algebra kao partner projekta RCK Sjever

Algebra odnedavno sudjeluje kao partner na projektu „Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti u strojarstvu SJEVER – Tehnička škola Čakovec“.

Riječ je o projektu od iznimne važnosti za ovu zajednicu namijenjenom unaprjeđenju procesa kvalifikacije stručne radne snage i kvalitetnijeg zapošljavanja mladih ljudi, te podršci poslovanju privatnog sektora.

Pučko otvoreno učilište Algebra uz Tehničku školu Čakovec na projektu surađuje s brojnim partnerima, od regionalnih strukovnih škola do predstavnika privatnog i javnog sektora. Kraj ovog projekta predviđen je za studeni 2023. godine.

U projekt su uključeni brojni Algebrini stručnjaci koji prvotno sudjeluju u samoj uspostavi i organizaciji rada Centra i to izradom strateških dokumenata koji će biti temelj postavljanja ciljeva i dugoročne održivosti centra. Za tu svrhu se provodi analiza lokalnih i regionalnih potreba tržišta rada temeljem koje se predviđaju budući trendovi i potrebe tržišta u kontekstu strojarske struke.

U sklopu projekta Algebra radi i na uspostavi modela kompetencija odgojno-obrazovnih radnika. U ovom procesu se kroz niz kvalitativnih radionica definiraju i valoriziraju kompetencije radnika, a povratne informacije daju uvid u jake strane i područja za razvoj.

Temeljem rezultata, Algebrini stručnjaci će dizajnirati edukativni program prilagođen potrebama obrazovnih radnika i to za kompetencije na ključnim područjima - didaktičke i metodičke, digitalne, interpersonalne, pedagoške i poduzetničke kompetencije.

Izrađivat će i standarde kvalifikacija za specifična zanimanja, što uključuje i razvoj strukovnog kurikuluma. Pružit će svoju stručnost kroz metodološku i koordinacijsku ulogu.

POU Algebra sudjelovat će i na uspostavi modela kvalitetnog mentoriranja učenika kroz izradu popratnih dokumenata, uspostavu internih i dioničkih struktura te edukaciju osoba u školi i kod poslodavca, a koji će provoditi moderni mentorski program Centra.

Poseban naglasak Algebrinog djelovanje u ovom projektu bit će na segmentima digitalizacije nastavnog programa kroz izradu digitalnih priručnika i ostalih nastavnih materijala, a gdje Algebra grupa kao vodeća digitalna obrazovna institucija u Hrvatskoj ima snažnu stručnost.

 

Zašto je Algebra siguran izbor za vašu budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćete naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo vam tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti vas metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da vaša budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.