Image for Algebra partner projekta uspostave RCK u Medicinskoj školi Bjelovar
Naslovnica

Algebra partner projekta uspostave RCK u Medicinskoj školi Bjelovar

Pučko otvoreno učilište Algebra odnedavno kao partner sudjeluje na uspostavi pet regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo U području zdravstva, RCK je Medicinska škola Bjelovar.

U Republici Hrvatskoj strukovno obrazovanje provodi se u ustanovama za strukovno obrazovanje, a dijelom i kod poslodavaca. Učenje temeljeno na radu odnosi se na stjecanje znanja i vještina sudjelovanjem u aktivnostima u radnom okruženju, a sastavni je dio strukovnog obrazovanja. Prisutno je u tri oblika u strukovnim programima/kurikulumima: kombinirani programi ili naukovanje; u školi s razdobljima osposobljavanja kod poslodavaca i integrirano u programu strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. EU je prepoznala potrebu za Imenovanjem regionalnih centara kompetentnosti, odnosno mjesta u kojima će se moći osigurati kvaliteta praktične nastave i vježbi za svaki obrazovni program u prioritetnim (pod)sektorima, pojačat će se suradnja s poslodavcima i visokim učilištima, povećati relevantnost kurikuluma te njihova provedba, a učenicima će se povećati mogućnost pristupa kvalitetnom učenju temeljenom na radu.

Svrha projekta je uspostaviti programske i kadrovske uvjete u RCK Medicinske škole Bjelovar kako bi se učenicima i odraslim polaznicima unaprijedile mogućnosti za učenje temeljeno na radu, te stručno usavršavanje nastavnika i mentora. Cilj je pružanja relevantnih praktičnih vještina učenicima i odraslim polaznicima u strukovnom obrazovanju, radi povećanja mogućnosti za ulazak na tržište rada. Algebrini stručnjaci svoj će doprinost projektu dati iz područja didaktike, metodike, pedagogije i poduzetništva. Predviđeno trajanje projekta je do 18. prosinca 2023. godine.

Zašto je Algebra siguran izbor za vašu budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćete naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo vam tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti vas metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da vaša budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.