Image for Algebrini CISCO predavači među najboljim instruktorima na svijetu vol.2
Naslovnica

Algebrini CISCO predavači među najboljim instruktorima na svijetu vol.2

Jesmo li se već pohvalili kako je Cisco NetAkademija dodijelila našim predavačima titulu Expert Level Instructor za 2019.? Odnosno, da su se Dubravko Bobovec iz Osijeka i Sandra Bačić Popeskić iz Rijeke, našli na listi 10% najboljih instruktora na svijetu za prošlu godinu. Jesmo da i već smo vam donijeli priču s našim Dubravkom, a sada vam predstavljamo i damu s ove liste. Sandra Bačić Popeskić instruktorica je Cisco CCNA akademije u Algebri u Rijeci već cijelo desetljeće. Evo i njezine priče kako je stekla ovu vrijednu titulu!

Tko su Cisco polaznici koji su svojim ocjenama pridonijeli ovoj vrijednoj tituli?

Polaznici Cisco akademije dolaze već iz prakse, gdje rade kao sistemaši, mrežaši, programeri, a ima i onih koji bi tek željeli ostvariti sebe kroz ovakav tip posla. Imamo naravno i studente informatike, računarstva, ekonomije pa i nekih drugih zanimanja. Neki polaznici tek ulaze u svijet mreža, a drugi pak dolaze naučiti nešto novo i popuniti "rupe" u znanju.

Kako se postaje Expert Level Instructor? 

Cisco akademija je poznata i priznata u cijelom svijetu već dugi niz godina kao najbolja mrežna edukacija, a to je za nas, instruktore, izazov i odgovornost. Na taj izazov moramo odgovoriti stalnim ulaganjem u znanje, teorijsko i praktično. Osim tehničkog znanja, instruktori trebaju ulagati i u "netehničke" vještine poznate kao "soft skills". Instruktor zna prenijeti znanje svim polaznicima u grupi, on vodi, upravlja, motivira, nasmijava. Instruktor na nastavu ne dolazi umoran i nije namrgođen, pripremljen je za nastavu, bit će oslonac i podrška. Takav je Cisco instruktor. Učionica postaje edukativno igralište, gdje kroz razne laboratorijske vježbe učimo jedni od drugih, gdje zaboravimo na vanjski svijet nakratko i gdje se jednostavno igramo i zabavljamo uz učenje. Pitam se često, a i drugi me pitaju nekad, kako je moguće toliko godina raditi 16 sati na dan? Odgovor ne može biti jednostavniji - volim to što radim, beskrajno me veseli. Volim svoju učionicu, a ovo priznanje mi znači puno - to znači i da učionica voli mene.

Što vama predstavljaju znanja vezana uz mreže?

Mreža je svuda oko nas, ona je u proteklih dvadeset godina promijenila način na koji živimo, radimo, komuniciramo i na koji se razonodimo. S četvrtom industrijskom revolucijom čiji smo svjedoci i sudionici upravo ovo trenutka, svaki će pojedinac morati imati neka, pa makar i osnovna znanja o mrežama. Možda će biti dovoljno znati pristupiti svom IoT uređaju preko IP adrese ili ćemo željeti biti osviješteni po pitanju sigurnosti na mreži. Informatičari, inženjeri, programeri, a i svi oni koji bi željeli ostvariti karijeru kroz računalne mreže i sigurnost - dobro su došli, a mogu biti  sigurni da je Cisco akademija pravo i najbolje mjesto za to.

Na dar ste uz ovu titulu dobili besplatno polaganje jednog ispita? Za što ćete se odlučiti?

Nastavljam u istom smjeru, samo jedan stupanj više - CCNP.

Više o CISCO akademijama koje možete pohađati u Algebri saznajte ovdje

Zašto je Algebra siguran izbor za vašu budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćete naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo vam tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti vas metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da vaša budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.