Naslovnica

Algebrini Specijalisti digitalne fotografije na terenskoj nastavi u košarkaškoj dvorani

Nakon teorije na red je došla i praksa! Algebrini polaznici programa Specijalist digitalne fotografije i obrade svoje su stečeno teorijsko znanje ovoga vikenda imali priliku pokazati na praktičnoj radionici, u ulozi sportskog fotografa. Iskusni Algebrin predavač Vladimir Šimunić i mentor programa obrazovanja Krešimir Pletikosa, organizirali su polaznicima terensku nastavu tijekom košarkaške utakmice. I to ne bilokakve, već one između prvaka Cedevite i slovenske Krke. U zagrebačkoj Maloj dvorani Doma sportova naše je fotografe dočekala posebna atmosfera.

Za nimalo lagan zadatak fotografiranja potrudile su se obje momčadi ali i uzbudljiv splet okolnosti. Najprije je pri vodstvu hrvatskog prvaka 75:73, tri minute prije kraja u dvorani nestalo struje, a iako je pet sekundi prije kraja Cedevita imala loptu i vodstvo, slovenska momčad uspjela je preokrenuti rezultat u svoju korist. Što Algebrine polaznike osim košarke još očekuje tijekom edukacije, otkrio nam je Krešimir Pletikosa, mentor ovog Algebrinog programa obrazovanja.

U sklopu programa obrazovanja Specijalist digitalne fotografije i obrade, kako bi što bolje upoznali različite tehnike fotografiranja, Algebrini polaznici sudjeluju na 9 praktičnih radionica  Na taj način pripremamo ih na različite situacije i uvjete koji ih mogu dočekati na terenu, te kako u istima napraviti najbolje fotografije. Trenutna zagrebačka grupa dobila je priliku odraditi radionicu na košarkaškoj utakmici u Domu sportova. Ovim putem zahvaljujem upravi KK Cedevita na potpori koju nam pružaju u ovom programu, ali i NK Zagrebu, na čijem stadionu u Kranjčevićevoj također organiziramo radionice tijekom nogometnih utakmica. Osim sportskih radionica, Algebrini polaznici u Zagrebu prolaze portretnu i reklamnu radionicu u MUD studiju, fotografiranje životinja u zagrebačkom ZOO-u, pejzaža u parku Maksimir, uličnu radionicu, modnu radionicu na vanjskoj lokaciji, noćnu radionicu, te radionicu macro i stock fotografije. Nakon što prođu sve radionice, polaznici uče obrađivati snimljene fotografije u Adobe Photoshopu, kako bi njihov rad bio spreman za tiskane ili digitalne medije.

Sigurni smo da Cedevitu već u sljedećem kolu očekuje pobjeda. I dok trenutna zagrebačka grupa fotografa nastavlja edukaciju, u Algebri su u tijeku predbilježbe za nove termine edukacije za Specijaliste digitalne fotografije i obrade u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Puli, Rijeci, Zadru i Dubrovniku. Vidimo se u Algebrinoj učionici, a zatim i na tekmi!

 

 

 

Zašto je Algebra siguran izbor za vašu budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćete naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo vam tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti vas metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da vaša budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.