Image for Algebrino predavanje na temu proširene javnosti u sklopu Carnetove konferencije
Naslovnica

Algebrino predavanje na temu proširene javnosti u sklopu Carnetove konferencije

Iza nas je još jedno izdanje CUC-a, Carnetove konferencije za korisnike koja se ove godine održala od 27. – 29. listopada u Šibeniku. Algebra je na CUC-u sudjelovala kao partner/sponzor, a naše kolegice iz poslovnog područja koje se bavi projektima i e-learningom, Lucija Bačani i Marta Hel, održale su zapaženo predavanje na temu proširene stvarnosti (engl. augmented reality).

Fokus izlaganja bio je na benefitima korištenja AR tehnologije u nastavi. Tako su na primjeru ljudskog tijela, u ovom slučaju modela nazvanog Robert, pokazale prisutnima kako koristiti alat WorldCAST i dovesti Robija ‘za stvarno’ na sat prirode i društva ili biologije.

Zahvaljujući Luciji i Marti, sudionici su otputovali i u London. Kao profesori likovne umjetnosti, kroz QR kod Prirodoslovnog muzeja u Londonu pobliže su istražili Viktorijansku eru što je rezultiralo idejama kako unaprijediti nastavu ovog predmeta.

Prikazom videa o korištenju alata WorldCAST naše kolegica pokazale su kako je upotreba tehnologije virtualne stvarnosti jednostavna, a implementacija iste može znatno podići kvalitetu nastave.

 

Zašto je Algebra siguran izbor za vašu budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćete naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo vam tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti vas metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da vaša budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.