Naslovnica

EU fondovi na moru: Dubrovnik, Rijeka i Zadar

Zahvaljujući nikad većim sredstvima iz fondova Europske unije, malom i srednjem poduzetništvu otvaraju se nove prilike za povećanje konkurentnosti,  produktivnosti, smanjenje troškova i nova radna mjesta. Poruka je to skupa, „Zajedno do EU fondova za poduzetništvo “ koji je ovih dana u organiziralo Ministarstva poduzetništva i obrta u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU i Vladom Republike Hrvatske, a ima za cilj povećati svijest o mogućnostima koje EU fondovi pružaju. Usporedno s time, Otvoreno učilište Algebra, kao pionir i lider provođenja edukacije iz područja EU fondova i ovoga mjeseca kreće s novim terminima programa obrazovanja za Voditelje izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova. Ne propusti one koje ovih dana kreću Zadru, Dubrovniku i Rijeci! 

[fullwidth backgroundcolor="#f2f2f2" backgroundimage="" backgroundrepeat="no-repeat" backgroundposition="left top" backgroundattachment="scroll" video_webm="" video_mp4="" video_ogv="" video_preview_image="" overlay_color="" overlay_opacity="0.5" video_mute="yes" video_loop="yes" fade="no" bordersize="1px" bordercolor="#eeeeee" borderstyle="solid" paddingtop="20px" paddingbottom="0px" paddingleft="20px" paddingright="0px" menu_anchor="" equal_height_columns="no" hundred_percent="no" class="" id=""][fusion_text]

Termini programa obrazovanja Voditelje izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova:

[/fusion_text][/fullwidth][fusion_text]

 

"Malim i srednjim poduzetnicima na raspolaganju je dosad najveći iznos bespovratnih potpora – uz gotovo 1,13 milijardi kuna namijenjenih proizvodnji, ove ih godine očekuje i oko 2,7 milijardi kuna potpora za turizam, poduzetničku infrastrukturu, informatizaciju te povećanje kvalitete proizvoda. To je ukupno 3,8 milijardi kuna koje će pomoći napretku hrvatskog gospodarstva“, poručio je ministar Maras.

No, da bi se sredstva povukla potrebno je znanje. Otvoreno učilište Algebra uz najbolje hrvatske konzultante više od 7 godina provodi edukacije iz područja EU fondova na kojima se  s mogućnostima financiranja upoznalo više stotina polaznika,  te naučilo kako kreirati projektne prijedloge, izraditi natječajnu dokumentaciju i kako uspješno provoditi EU projekte.

"Znanja u izradi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova itekako su atraktivna na zadarskom području gdje je povlačenje bespovratnih sredstava u fokusu mnogih razvojnih agencija, ali i malih i srednjih poduzetnika", objašnjava Melita Brdar, koordinatorica Algebrinog centra u Zadru, gdje ovih dana uz Dubrovnik i Rijeku kreću novi termini edukacije za Voditelje izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova.

Vrijedno znanje povlačenja bespovratnih sredstva za mnoge obrtnike, poduzetnike ali i one koji traže svoje mjesto na tržištu rada, prilika je koja se ne propušta. U to su se uvjerili i naši polaznici, gospodin Damir iz Zagreba, ali i gospođa Đurđa iz Šibenika, koja je ovako opisala svoje iskustvo:

[su_quote]"U trenutku kad mi je savjetnica s HZZ-a, nakon dvije godine nezaposlenosti spomenula mogućnost stručnog osposobljavanja u Algebri o trošku HZZ-a, odmah sam prihvatila ponudu. Uz mentorstvo maksimalno angažiranih Algebrinih predavača, savladati „pisanje“ i osnove provedbe EU projekata bilo je jednostavno, zanimljivo, čak i zabavno. Odmah po završetku osposobljavanja prijavila sam se u Algebrin „sustav volontiranja“ i u roku od nekoliko dana angažirana sam na pripremi jedne projektne aplikacije. Istodobno sam se prijavila na natječaj za posao na provedbi jednog EU projekta u Šibensko-kninskoj županiji i – dobila posao!"[/su_quote]

I dok je ona svoju edukaciju iz EU fondova na Otvorenom učilištu Algebra zaokružila zaposlenjem, dr. sc. Damiru Godecu iz Zagreba ova je edukacija rezultirala povlačenjem bespovratnih 600.000 eura za projekt 'Aditivne tehnologije za mala i srednje velika poduzeća'   Svoje iskustvo podijelio je i u videu kojeg možete pogledati ovdje:

[su_youtube url="https://www.youtube.com/watch?v=YRtD6uo4RE4"]

 

Želiš li im se pridružiti, ne čekaj!

[button link="https://www.algebra.hr/edukacija/centar-za-obrazovanje-u-podrucju-eu-fondova/voditelj-izrade-i-provedbe-projekata-financiranih-iz-eu-fondova/" color="default" size="" type="" shape="" target="_self" title="" gradient_colors="|" gradient_hover_colors="|" accent_color="" accent_hover_color="" bevel_color="" border_width="1px" shadow="" icon="" icon_position="left" icon_divider="yes" modal="" animation_type="0" animation_direction="down" animation_speed="0.1" alignment="center" class="" id=""]Rezerviraj mjesto u učionici![/button]

 

 

Zašto je Algebra siguran izbor za vašu budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćete naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo vam tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti vas metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da vaša budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.