Naslovnica

Hrvatski informatički zbor uručio Algebri Veliki kristalni globus za doprinose razvoju ECDL-a u Hrvatskoj

Za doprinose razvoju ECDL-a u Hrvatskoj, Otvorenom učilištu Algebra je na svečanoj skupštini Hrvatskog informatičkog zbora uručen Veliki kristalni globus. Priznanje koje se dodjeljuje organizacijama za naročite zasluge u međunarodnoj suradnji HIZ-a, primio je Hrvoje Balen, član uprave Algebre. Svečana skupština održana je 8. prosinca u Hotelu Four Points by Sheraton Panorama u Zagrebu, a na njoj je osim godišnje dodijele priznanja bilo govora i o projektu „e-škola“ kojeg je nakon pozdravnog govora predsjednika HIZ-a, mr. sc. Marijana Frkovića predstavio Zvonimir Stanić, ravnatelj CARNeta. _MG_3892

Algebra je i u 2014. godini potvrdila svoju ulogu lidera u regiji, u području ECDL obrazovanja, što je prepoznao i Hrvatski informatički zbor koji je uručio Algebri godišnje priznanje za doprinose razvoju ECDL-a u Hrvatskoj. Prisutne je sa zaslugama Algebre u promicanju informatičke pismenosti u sklopu ove međunarodne diplome podsjetio predsjednik HIZ-a, mr. sc. Marijan Frković.

„U protekloj godini Algebra je kroz svoju mrežu 25 trening centara u Hrvatskoj pokrenula proces ECDL certifikacije više od 1.000 novih kandidata. Istovremeno, kroz suradnju s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom (CARNet) i Hrvatskom agencijom za telekomunikacije (HAKOM), razvili su čak 11 potpuno novih, ECDL odobrenih e-learning modula za samostalno učenje i pripremu polaganja službenih certifikacijskih ispita, koji će besplatno biti dostupni za učenike i studente. Materijali su razvijeni za najnovije verzije Microsoft Windowsa i Office programskog paketa“, izjavio je Franković.

Veliki kristalni globus predsjednik HIZ-a uručio je Hrvoju Balenu, članu uprave Algebre uz napomenu kako su unatoč iznimno teškim vremenima, Algebrini ECDL eksperti, treneri i ispitivači, pripremili i izdali kompletnu literaturu na hrvatskom jeziku za novi ECDL Syllabus 5. Riječ je o programu koji je krenuo u primjenu s prvim danima 2014. godine, a pokrenuo je i neke sasvim nove module poput Online suradnje i IT sigurnosti.

Priznanja su uz Algebru primili i drugi uzvanici, među kojima i Zvonimir Stanić, ravnatelj Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNet, za 10 godina uspješnog vođenja CARNet-a te Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta za sveukupni doprinos razvoju računarske znanosti te unapređenje obrazovanja i tehnološkog poduzetništva u Republici Hrvatskoj.

_MG_3980

Zašto je Algebra siguran izbor za vašu budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćete naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo vam tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti vas metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da vaša budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.