Naslovnica

Hrvatski predstavnik osvojio 13. mjesto na svjetskom LLPA natjecanju

Otvoreno učilište Algebra, kao hrvatska članica udruženja LLPA (Leading Learning Partners Association) organizirala je u lipnju hrvatsko nacionalno natjecanje "The LLPA Battle", namijenjeno zaljubljenicima u informatičke tehnologije. Najuspješniji programer i najuspješniji stručnjak za administraciju računalnih sustava, pobjednici nacionalnog natjecanja tako su dobili priliku natjecati se s europskim bliskoistočnim i afričkim pobjednicima, na svjetskom LLPA natjecanju i osvojiti put na Microsoftovu najveću IT konferenciju – „Ignite" u Chicago. Hrvatsku je u svjetskom finalu, koje je održano 17. studenog predstavljao Milan Jagodić, i to u kategoriji developer. Milan nije osvojio put u Chicago, ali je zato zauzeo visoko 13. mjesto. 

ispit3Samo natjecanje odvijalo se online, putem kviza koji je sadržavao 40 -ak pitanja. Natjecatelji su na njih morali odgovoriti u 15 minuta, a samo natjecanje koordinirano je iz Južnoafričke Republike. Iz nje se natjecateljima putem video meetinga obratio u njihovim centrima Patrick Kersten, predsjednik LLPA udruženja 24 najbolja trening centra EMEA regije kojem pripada i Algebra.

O zahtjevnosti developerskog kviza govori i činjenica kako nitko nije odgovorio točno na sva postavljena pitanja, štoviše pobjednik, Poljak Łukasz Nojek, točno je odgovorio na na njih 31. Naš predstavnik, Milan Jagodić zauzeo je visoko 13 mjesto. Ne sumnjamo da će u budućnosti osvajati ovakva natjecanja jer Milan je tek student programskog smjera diplomskog studija Visokog učilišta Algebra.  U kategoriji IT pro pobijedio je Slovenac Slavko Kukrika, koji je točno riješio 23 zadatka.

ispit2"Organizacija LLPA, koja okuplja najveće nacionalne Microsoftove edukacijske partnere, ove godine po prvi puta je provela natjecanje čiji je cilj bio istaknuti najbolje, najuspješnije i najsnalažljivije IT profesionalce te im dati priznanja za njihov rad i konkretna znanja. 'The LLPA Battle' bio je otvoren za sve koji se bave informatikom, neovisno o njihovoj razini predznanja, a koji su se željeli okušati u poznavanju softverskih, mrežnih i općenito informatičkih tehnologija,  s ciljem da privuče što širi krug IT entuzijasta jer na ovaj način želimo poticati i razvoj vještina koje se danas najviše traže na tržištu rada", izjavio je Tomislav Dominković, predsjednik uprave Algebra grupe. 

Milanu još jednom čestitamo i nadamo se da se vidimo na sljedećem nacionalnom LLPA natjecanju!

Zašto je Algebra siguran izbor za vašu budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćete naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo vam tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti vas metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da vaša budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.