Naslovnica

Martina Kolaček proglašena Community Managericom godine!

Naravno da smo bili na Weekend Media Festivalu u Rovinju, uživali u moru, odličnim predavanjima i druženju s kolegama iz svijeta marketinga i komunikacija. Sve to još nam je dodatno uljepšala Martina Kolaček koja je osvojila nagradu SoMo Borac u kategoriji Community Manager godine. Martina je danas Account Manager u agenciji 404, ne tako davno bila je polaznica Algebrinog programa obrazovanja Specijalist za internetski marketing, a strogi žiri je osvojila svojim 'glasom' na društvenim mrežama showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske.  I sreća da je tako, jer vam umjesto naših selfija iz Rovinja, donosimo Martinin intervju.

kolačekKakav je osjećaj biti proglašena Community Managericom godine?

Uh, sve je jako „friško“, emocije rade svoje i strašno sam sretna. Ne mogu se prestati smijati. SoMo Borac stoji na polici i svaki put ga pozdravim, kada prođem pored njega.  Šalu na stranu, nevjerojatan je osjećaj dobiti ovakvo priznanje. U predžiriju i žiriju su vijećali zaista veliki stručnjaci te mi je izuzetno drago da su prepoznali trud koji smo uložili u Voice.

Koliko ti je ova nagrada uopće predstavljala iznenađenje s obzirom na veliki uspjeh projekta Voice?

Nisam se „šlepala“ uz uspjeh Voicea. Bez obzira na super projekt, on je zaista bio kompleksan i zahtijevao punu predanost i puuuno rada, a moj život je tih mjeseci bio pauziran. Voice je izuzetno uspješan projekt te smo još sretniji kada smo vidjeli da je agencija 404 osvojila SoMo Borca za Twitter, a bili smo i u finalu za digitalni mix. Kolege su me od samog početka showa zafrkavale kako ću „pobrat CM-a godine“, a ja bih lagala kada bih rekla da ga nisam potajno priželjkivala. No, jednako tako bila sam i realna, jer svake godine prijave se sve bolji radovi, osobe tako da sam znala da je konkurencija opaka.

Možemo li si kao Algebra pripisati  i dio zasluga za ovu nagradu, budući da si bila polaznica našeg programa obrazovanja Specijalist za internetski marketing? Odnosno,  kako ti se svidjela naša edukacije i pomaže li ti stečeno znanje u poslu?

Velik sam zagovornik edukacija i učenja novih vještina. Ako vam se pruži prilika – treba učiti, učiti i učiti. Pogotovo u ovom poslu koji se razvija brzinom munje te učenje nikada ne prestaje. Naravno da mi je vaš program pomogao da nadogradim svoje znanje i gledam širu digitalnu priču. I još su predavači mrak tako da je cijelo iskustvo bilo pravi gušt. Svakome bih preporučila program. Imala sam  priliku naučiti više o digitalnom marketingu, pogotovo sada kada radim na poziciji account juniora te radim na više digitalnih kanala uz social. Tu su, naravno, veliku ulogu igrali i kolege iz agencije 404 koji me svaki dan nauče nešto novo. Znanje treba nadograđivati, sustavno, kvalitetno i strpljivo jer će vas u protivnom trendovi pregaziti.

Možeš li nam otkriti neke tajne svog zanata, odnosno u kojem bi se smjeru trebali educirati i što svladati oni koji zamišljaju svoju poslovnu budućnost u digitalnom marketingu?

Nema tu tajni, sve je javno u online svijetu. Prvo – treba voljeti taj posao. Jer strastvenost i predanost poslu ne može se naučiti. Nadalje, treba nadograđivati znanje i biti znatiželjan, pratiti trendove i koketirati s njima. Uspjeh ne dolazi preko noći, a iskustvo se stječe metodom pokušaja i pogreške i toga se ne treba bojati. Digitalni marketing je jedno komunikacijsko, kreativno ludilo prepuno mogućnosti za dopiranje do publike – ali jedino ako te mogućnosti želite prepoznati.

Kako izgledaju planovi za budućnost jednog Communitiy Managera godine. Imaš li već na vidiku velike projekte koji bi mogli skinuti Voice s trona ili nova znanja i vještine koje bi voljela dalje usavršiti ili svladati?

Budućnost leži na daljnjoj edukaciji i usavršavanju znanja. Znam da sam već dosadna, ali ovo mi ne smije biti vrhunac. Nekako mi iskrica gori za segmentaciju korisnika i eCommerce… Naravno, content i social će biti i ostati moja „prva ljubav“, a tu se svašta može napraviti, mnoge platforme „osvojiti“. A što se tiče projekata koji bi mogli nadmašiti Voice… Ma nema velikih i malih projekata, svaki ima potencijal te samo ovisi o tome koliko ćeš mu se posvetiti i raditi na tome da bude velik i uspješan. Bez obzira što me čeka u budućnosti, dat ću sve od sebe da i tom projektu dam „glas“. :)

A mi u Algebri uopće ne sumnjamo da će biti tako, čestitamo još jednom Martini i veselimo se budućim uspjesima Algebrinih polaznika. Želite li im se pridružiti na edukaciji, detalji su na linku Specijalist za internetski marketing 

Foto: Borna Filić/PIXSELL

Zašto je Algebra siguran izbor za vašu budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćete naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo vam tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti vas metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da vaša budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.