Image for IT obrazovanje za sigurnije sutra
Naslovnica

IT obrazovanje za sigurnije sutra

Potpisan projekt 'IT obrazovanje za sigurnije sutra´ - EU projekt pomoću kojeg će Algebra osigurati besplatne programe obrazovanja u IT-u za 200 nezaposlenih osoba.

U četvrtak, 25. siječnja 2018., u Ministarstvu znanosti i obrazovanja održana je svečanost potpisivanja i uručivanja ugovora za Poziv "Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja, usmjerene unapređenju vještina i kompetencija polaznika u svrhu povećanja zapošljivosti” iz Europskog socijalnog fonda (ESF), Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020.

Mislav Balković, ravnatelj pučkog otvorenog učilišta Algebra, potpisao je ugovor za financiranje projekta „IT obrazovanje za sigurnije sutra“ u okviru kojega ćemo provesti obrazovanje za 17 grupa polaznika i educirati 200 nezaposlenih osoba u pet verificiranih programa obrazovanja, od čega dio predviđa osnovnu IT edukaciju (Računalni operater, ECDL specijalist i Web dizajner), a dio obuhvaća provedbu zahtjevnijih programa - Sistemski i mrežni administrator – specijalist i Računalni programer Internet aplikacija – C# i ASP.NET.

Potpisivanje ovog projekta učvrstilo je Algebru na poziciji lidera u području EU fondova. Već se 10 godina aktivno bavimo pripremom projektnih prijedloga – od programa CARDS, PHARE, TEMPUS, preko IPA-e, pa sve do današnjih strukturnih fondova. Do danas je gotovo 30 projekata koje smo pripremili bilo odobreno za financiranje iz različitih fondova, a njihova ukupna vrijednost premašuje 35 milijuna kn.

Projekt 'IT obrazovanje za sigurnije sutra´ realiziramo uz partnerstvo Područnih ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Vukovaru i Sisku, te Regionalnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz Rijeke. Ukupno trajanje projekta je 3 godine, a u cijelosti će biti financiran iz Europskog socijalnog fonda.
U fokusu projekta su dugotrajno nezaposlene osobe starije od 34 godine sa završenom srednjom školom, a edukacije će se održavati u Sisku (7 grupa), Vukovaru (4 grupe) , Rijeci (2 grupe) i u online (4 grupe). Pratite naše stranice, jer će uskoro biti objavljeni prvi pozivi nezaposlenima za uključivanje u edukacije!

Zašto je Algebra siguran izbor za vašu budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćete naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo vam tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti vas metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da vaša budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.