Naslovnica

Održan “Mobile App Connect” u Osijeku, odrabrane najbolje aplikacije iz projekta “e-MOBIL”

[fullwidth bordersize="0px" paddingTop="20px" paddingBottom="20"]

16. siječnja u hotelu Waldinger, u Osijeku, održano je događanje Mobile App Connect na kojem su se predstavile najperspektivnije mobilne aplikacije nastale pod kapom EU financiranog projekta e-MOBIL. Radi se o projektu, u vrijednosti 160.023,57 EUR, u sklopu kojeg se 50 visokoobrazovanih, ali dotad nezaposlenih polaznika s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, pod mentorstvom stručnjaka, educiralo za razvoj mobilnih aplikacija. Projekt provodi Pučko otvoreno učilište Algebra, koje je ujedno i nositelj projekta, uz pomoć partnera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni uredi Osijek i Vukovar i Zajednica osoba s invaliditetom Hrvatske SOIH. Suradnici na projektu bili su i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) te portal Moj posao.

Dvorana_Mobile-App-Connect-Osijek-copy-824x350

„S obzirom da je nezaposlenost u ovim je županijama veliki problem, projektom se željelo utjecati ne samo na povećanje zapošljivosti polaznika, već i na osvještavanje njihovih poduzetničkih potencijala, kako bi u budućnosti i oni mogli postati važan gospodarski čimbenik i poslodavac. Mobilne aplikacije danas predstavljaju potentno i rastuće tržište, iziskuju mala ulaganja, a imaju veliki izvozni potencijal. Osim toga, te su vještine sve više tražene kod poslodavaca, kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu. U prilog toj tvrdnji ide i informacija kako će do 2015. godine u Europi nedostajati 900.000 ICT stručnjaka. Vrijednost ovog projekta leži u činjenici kako je domaće tržište mobilnih aplikacija bogatije za 12 aplikacija koje su nastale u sklopu ovog projekta te se baziraju na  zanimljivim i inovativnim idejama, koje doista imaju priliku ostvariti uspjeh na tržištu. O uspješnosti ovog projekta i važnosti ulaganja u ovakvu edukaciju govori i podatak da se u vrijeme trajanja ovog projekta desetak polaznika zaposlilo u osječkim ICT tvrtkama. Zato nam je iznimno drago što smo dio ovog projekta te nam je želja da i ubuduće podržavamo slične aktivnosti“, istaknuo je Mislav Balkovićravnatelj Otvorenog učilišta Algebra koje je i nositelj ovog projekta.

Stručni je žiri ovom prilikom odabrao pet mobilnih aplikacija s najvećim tržišnim potencijalom, a ujedno i pet timova koji su bili najviše motivirani te uspjeli najbolje prezentirati svoje projekte.

Pobjedničke aplikacije su: GeoBreeder“ za križanje pasa, „Traffic Report“ za prijavu neplaniranih događaja u prometu,Trip Agent“ za smanjenje putnih troškova kroz dijeljenje prijevoza, Mango“ koja nudi turističke informacije o hrvatskim gradovima,  te aplikacija ABC karte“, namijenjena djeci za učenje prvih slova.

Pobjednici će dobiti financijsku podršku za marketinške aktivnosti i promociju svojih mobilnih aplikacija nakon što budu dovršene, a u finalnoj fazi projekta na raspolaganju će imati vrhunske stručnjake za područje razvoja i prodaje mobilnih aplikacija, financija, poduzetništva i pravna pitanja. Kroz te će savjete i podršku polaznici projekta moći ići i prema osnivanju vlastitih tvrtki, eventualnom samozapošljavanju ili pronalaženju poslovnih partnera.

[/fullwidth]

Zašto je Algebra siguran izbor za vašu budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćete naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo vam tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti vas metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da vaša budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.