Naslovnica

Otvorene prijave za besplatnu Probnu maturu: maturanti provjerite svoja znanja na vrijeme!

Otvoreno učilište Algebra, kao organizator najvećeg probnog testiranja za maturante u Hrvatskoj, poziva učenike da se prijave za potpuno besplatne probne ispite koji će se 5. i 6. ožujka održati u osam gradova – Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Puli, Zadru, Dubrovniku i Šibeniku. Prošle i pretprošle godine na ove se probne ispite prijavilo ukupno 5.000 učenika koji su rješavali više od 10.000 ispita. Projekt Probnih ispita provodi se kako bi se maturantima dala prilika da pravovremeno provjere svoje znanje iz triju područja – matematike, hrvatskoga i engleskoga jezika – budući da ih se u ovoj fazi školske godine, prema vlastitom priznanju, 41 posto još uvijek nije počelo pripremati za važan ispit državne mature.

probni-ispiti-Algebra_00Brojni maturanti koji su se dobrovoljno odazvali pisanju probnih ispita mature prošle godine u konačnici su, tijekom istraživanja koje je održano nakon cijelog postupka, s čak 98 posto svojih glasova rekli kako su zadovoljni ovim projektom i da im je probno testiranje dobrodošlo u sklopu priprema za važan ispit kao što je državna matura.

Otvoreno učilište Algebra poziva maturante koji žive ili gravitiraju prema nekom od osam gradskih središta u Hrvatskoj u kojima će se ispiti održati da se prijave za ovogodišnje probno testiranje koje će biti održano 5. ožujka u Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Puli, Dubrovniku i Šibeniku, a 6. ožujka u Zagrebu. Kako se, prema prošlogodišnjoj anketi, čak 41 posto maturanata u ovom trenutku još ne priprema za predstojeći ispit državne mature, probni ispit Otvorenog učilišta Algebra sjajna je prilika da na vrijeme, i s još uvijek dovoljno vremena za učenje, procijene svoje znanje iz pojedinih predmeta.

probni-ispiti-Algebra_04Na dane održavanja Probnih ispita maturanti će pisati ispite iz tri predmeta – Matematike, Hrvatskog jezika i Engleskog jezika – na uobičajene dvije razine znanja, po gotovo svim pravilima državne mature (jedino je vrijeme rješavanja prilagođeno količini i odabiru ispitnih zadataka), pa maturanti na ovaj način doživljavaju pravo iskustvo kakvo ih čeka na državnoj maturi. Maturante tijekom probnih ispita očekuju zadaci koje su pripremili pomno odabrani srednjoškolski profesori s velikim iskustvom u pripremi učenika i samom procesu državne mature: radi se o originalnim zadacima koji su posebno za ovaj projekt pripremljeni prema odredbama ispitnih kataloga te ih stoga dosad nisu mogli susresti u zbirkama..

Zainteresirani maturanti koji svoja znanja iz ključnih predmeta s državne mature žele provjeriti na vrijeme trebaju se što prije prijaviti za probna testiranja budući da je broj mjesta ograničen. Za prijavu i ostale pojedinosti probnih ispita potrebno je posjetiti stranicu: http://drzavnamatura.hr/probna-matura/. Probni ispiti za sve su maturante koji se na njih prijave posve besplatni te oni nemaju nikakvih financijskih ili drugih obaveza. Nakon polaganja probnog ispita, maturanti će elektroničkom poštom primiti svoje rezultate, a Algebra će, kao i prethodnih godina, objaviti prosjek uspješnog rješavanja pojedinih ispita kako bi maturanti mogli znati kakvo su znanje pokazali u odnosu na generaciju.

probni-ispiti-Algebra_18"Odaziv maturanata koji se prijavljuju na Probne ispite mature svake nam godine pokazuje da im je ovakvo testiranje itekako potrebno i da se dobro uklapa u njihove pripreme za polaganje državne mature, neovisno o tome na koji su se način odlučili pripremati. Probna testiranja provodimo u trenutku kada još uvijek ima dovoljno vremena da se sve eventualne rupe u znanju popune; pravovremena procjena znanja i upoznavanje sa situacijom polaganja državne mature, u gotovo istim uvjetima, pomoći će maturantima da se bolje nose sa stresom s kojim su neizbježno suočeni dok se pripremaju za taj ključan ispit. Ono što je dodatna vrijednost cijele priče jest angažman vrhunskih stručnjaka, profesora matematike, hrvatskog i engleskog jezika koji sudjeluju u pripremi ispitnog materijala u koje je ugrađeno ogromno znanje i iskustvo", naglasila je profesorica Klaudija Šarkanj, specijalistica za karijerno savjetovanje u Algebri.

PRIJAVI SE NA PROBNE ISPITE

Zašto je Algebra siguran izbor za vašu budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćete naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo vam tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti vas metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da vaša budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.