Naslovnica

Otvoreno učilište Algebra uvelo pripreme za državnu maturu s nizom inovacija i prednosti za maturante

[fullwidth bordersize="0px" bordercolor="" paddingTop="20px" paddingBottom="20"]

Otvoreno učilište Algebra uvodi programe pripreme za državnu maturu s nekoliko specifičnosti: besplatna karijerna savjetovanja koja prethode pripremama, praćenje napretka kroz cijeli postupak pripreme, trajni pristup originalnim sadržajima za pripremu ispita i velikom broju ispitnih pitanja koja su dostupna putem učeničkog portala, kao i mogućnost odabira jednog od četiri ciklusa priprema, u skladu s učeničkim navikama i željama.

Drzavna matura - Algebra

Otvoreno učilište Algebra od ove školske godine pokreće program priprema za državnu maturu, namijenjen svim učenicama i učenicima srednjih škola koji će državnu maturu polagati ove školske godine, oslanjajući se pritom na veliko iskustvo koje Otvoreno učilište Algebra ima u edukaciji tijekom 15 godina postojanja, kao i na Centar karijera, specifično tijelo koje djeluje u sklopu Visokog učilišta Algebra a koje pomaže maturantima i studentima da ispravno planiraju svoju karijeru, ovisno o interesima i sposobnostima kojima raspolažu. Otvoreno učilište Algebra provodi pripreme za državnu maturu iz matematike, hrvatskog jezika, engleskog jezika, biologije, kemije i fizike, i to u osnovnim (B) i višim razinama (A). Sve su pripreme u potpunosti usklađene sa studijskim programima hrvatskih sveučilišta, veleučilišta i visokih škola.

U provedbi priprema za državnu maturu u sklopu ovog programa Otvorenog učilišta Algebra nekoliko je inovativnih specifičnosti. Korištenjem vlastitih softverskih rješenja koja su razvijena i primijenjena u praksi tijekom godina (sustav za automatizirano testiranje myQtest, informacijski sustav ALPS i učenički portal), Otvoreno učilište Algebra provodi ulazno testiranje maturanata što omogućava slaganje homogenih skupina polaznika sličnog predznanja, kao i parcijalna testiranja tijekom priprema te samo završno testiranje. Svi pripremni ispiti dostupni su kroz sustav od trenutka upisa, generiraju se iz velike baze pitanja s državne mature i maturantima ostaju trajno dostupni, što je još jedna od prednosti priprema za državnu maturu u Algebri. Na učeničkom portalu maturantima su dostupne sve potrebne informacije, raspored priprema, materijali za učenje i ispiti, kao i dodatni zadaci za vježbu sa analizom postupka rješenja. Maturanti već sada mogu provjeriti kako ovaj sustav funkcionira te uz besplatnu registraciju na http://ispiti.drzavnamatura.hr polagati probne ispite iz matematike, hrvatskog, engleskog, biologije, kemije i fizike, dok će uskoro biti dostupni i ispiti iz politike i gospodarstva te psihologija.

Svi materijali za pripremu ispita državne mature razvijeni su po dugogodišnjim Algebrinim standardima kvalitete, a na pripremi su surađivali vodeći hrvatski profesori koji su mentori i savjetnici te aktivno sudjeluju u ispravljanju ispita državne mature. Navedeni eksperti također rade na pripremama učenika za državna i međunarodna natjecanja. Ovakvim pristupom stvoren je jedinstveni nastavni plan priprema, a kreirani su i vrhunski sadržaji koji nisu nigdje drugdje dostupni.

''Prema dosadašnjim iskustvima, nakon niza održanih karijernih savjetovanja i povratnih informacija maturanata, razvidno je da su učenicima završnih razreda potrebne informacije i da jako dobro reagiraju na ovaj program pripreme za državnu maturu. Iako im je mnoštvo informacija dostupno na mrežnim stranicama, potrebno ih je dodatno razjasniti na konkretnim primjerima i iskustvima. Mnogi su učenici naveli kako do sada nisu imali prilike na takav sustavan i detaljan način razgovarati o pitanjima državne mature i upisa na fakultete te dobivene informacije smatraju vrlo korisnima“, izjavila je Klaudija Šarkanj, prof. psihologije, stručna suradnica u Centru karijera Visokog učilišta Algebra i voditeljica programa pripreme za državnu maturu.

Karijerno savjetovanje u Zagrebu
Karijerno savjetovanje u Zagrebu

Kao jednu od specifičnosti programa, valja naglasiti i da su termini samih priprema prilagođeni različitim navikama i potreba maturanata. Tako će se pripreme za državnu maturu provoditi u zimsko-proljetnom ciklusu (19 dana tijekom zimskih i proljetnih praznika), subotnjem ciklusu (19 subota tijekom drugog polugodišta, počevši od siječnja), proljetnom ciklusu (19 dana tijekom vikenda u drugom polugodištu i za proljetnih praznika) te vikend ciklusu (19 dana vikendom, počevši od veljače). Time Algebra nudi jednu od najfleksibilnijih satnica i rasporeda priprema za državnu maturu, s potpunim brojem sati svakog predmeta bez obzira na ciklus u kojem se nastava realizira.

U regionalnim središtima organizirana su i besplatna karijerna savjetovanja, kako bi se maturanti mogli informirati o sustavu državne mature i načinu provođenja priprema, a sljedeći termini savjetovanja su 2. prosinca 2013. u Osijeku, 5. prosinca 2013. u Zagrebu, 16. siječnja 2014. u Rijeci te 20. siječnja 2014. u Splitu.

Točne informacije o vremenu i lokaciji provođenja karijernih savjetovanja zainteresirani maturanti mogu pronaći na stranicama Algebrinog portala za državnu maturu, www.drzavnamatura.hr, putem koje se mogu i prijaviti za ova savjetovanja, a dodatne informacije su dostupne i na Facebook stranici www.facebook.com/drzavnamatura.hr.

[/fullwidth]

Zašto je Algebra siguran izbor za vašu budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćete naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo vam tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti vas metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da vaša budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.