Naslovnica

Posjet Odbora Europskog parlamenta Algebri

U sklopu službenog posjeta Republici Hrvatskoj, Učilište Algebra posjetili su izaslanici Odbora Europskog parlamenta za zapošljavanje i socijalna pitanja, s ciljem boljeg upoznavanja projekata koji se provode, a koji su redovno odlično ocijenjeni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prije posjeta Algebri, visoka delegacija se sastala s predsjednikom sabora g. Josipom Lekom, ministrom rada i mirovinskog sustava g. Mirandom Mrsićem, zamjenicom ministrice socijalne politike i mladih gđom Majom Sporiš, pomoćnicom direktorice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje gđom Mirjanom Zečirević, predstavnicima više saborskih odbora, predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca i sindikata te predstavnicima udruga civilnog društva. Izaslanike Odbora Europskog parlamenta vodio je g. Csaba Ory, a prezentaciju jednog od projekata održali su član uprave Algebre g. Hrvoje Balen, koordinator virtualnog inkubatora projekta „e – MOBIL“ g. Dario Sušanj te putem video linka g. Ivan Martinčević, predavač za područje razvoja mobilnih aplikacija u Osijeku.

Glavna tema sastanka bio je projekt Razvoj lokalnih kapaciteta za mobilno poslovanje „e – MOBIL“ kojeg u Osijeku i Vukovaru provodi Učilište Algebra unutar IV IPA komponente, grant sheme Unaprjeđenje održivog zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih visokoobrazovanih osoba.

Tijekom prezentacije razgovaralo se o implementiranim projektnim aktivnostima, ali i aktualnim temama vezanim za zapošljavanje ICT stručnjaka u Republici Hrvatskoj i zemljama Europske unije. Predstavnici delegacije dobili su od predavača direktna iskustva s terena i saznali s kojim izazovima se susreću visokoobrazovane nezaposlene osobe. Prezentirane su i mobilne aplikacije koje su polaznici edukacije dosad razvili u sklopu projekta i od kojih će pojedine ići u distribuciju putem globalnih mreža kao što su AppStore i Google Play. Neke od aplikacija koje su polaznici razvili u projektu su GeoBreeder (namijenjeno ljubiteljima pasa), TrafficPatrol (obavijesti o stanju u prometu), Solar Collector Calculator (informacije o učinkovitosti solarnih panela), ManGo (turističke informacije o gradovima) itd.

Izaslanicima Odbora Europskog parlamenta predstavljen je sadržaj i funkcionalnosti virtualnog inkubatora kojeg vodi g. Dario Sušanj, a koji je također pokrenut u sklopu projekta „e – MOBIL“. Virtualni inkubator je web platforma, a razvijena je s ciljem podupiranja razvoja poduzetništva u ICT području, namijenjena svima koji žele postati poduzetnici početnici koji obavljaju proizvodnu i razvojno-proizvodnu djelatnost iz područja ICT-a, multimedije i mobilnih aplikacija.

„Dvije su ogromne vrijednosti koje su proizašle iz ovog projekta“, izjavio je Hrvoje Balen za vrijeme prezentacije i pojasnio: „Zahvaljujući sredstvima iz Fonda, razvili smo potpuno novi program obrazovanja za razvoj mobilnih aplikacija te nabavili poslužitelje, mobilne uređaje i softver potreban za provođenje nastave. Kako je i projekt pokazao, ovo školovanje zaista nudi odlične mogućnosti svima koji ga uspješno završe te je već sada dostupan građanima u svim našim centrima širom Hrvatske. Druga vrijednost ovog projekta je da već sada imamo nekoliko polaznika u Osijeku i Vukovaru koji su se zaposlili u velikim firmama poput Siemens Convergence Creators, dok imamo i par timova koji će pokrenuti vlastiti posao s mobilnim aplikacijama.“

Zašto je Algebra siguran izbor za vašu budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćete naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo vam tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti vas metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da vaša budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.