Image for Pozivamo vas na besplatno predavanje ‘Metodologija upravljanja projektima PM²’
Naslovnica

Pozivamo vas na besplatno predavanje ‘Metodologija upravljanja projektima PM²’

Pozivamo vas na besplatno predavanje „Metodologija upravljanja projektima PM²“, 8. svibnja od 11 sati u prostoru Algebra LAB-a. Predavanje će održati Marko Šimac, viši predavač i nositelj kolegija na Visokom učilištu Algebra i Veleučilištu Baltazar Zaprešić, te uspješno priprema kandidate za certifikaciju po PMI i IPMA standardima. Član je izvršnog odbora PMI Hrvatska, zadužen za odnose s akademskom zajednicom.

Cilj predavanja je dati pregled razvoja i trenutne uporabe PM2 metodologije koju je razvila Europska komisija (EC). Metodologija je podržana od raznih institucija Europske unije s idejom ”One common PM Methodology open to all EU Institutions, Member States, Contractors, and EU Citizens.” Razvijana još od 2007. bila je namijenjena samo internim projektima EC, no od 2016. jača inicijativa širenja slobodne i otvorene metodologije za sve institucije, učesnike i ostale dionike EU projekata.

Početkom veljače 2018. organizirana je inauguracijska konferencija u Bruxellesu, s ciljem privlačenja pažnje PM stručnjaka van EU institucija. Na konferenciji se okupilo preko 500 gostiju iz EU, ali i iz cijelog svijeta, te je najavljen i daljnji razvoj program i portfolio management metodologija, kao i dodatnih pomoćnih alata i projektnih predložaka.

Metodologija je jednostavna i fleksibilna, vrlo generalna i jasna, te ju je moguće koristiti na različitim tipovima projekata. S obzirom na otvorenost i javnost, moguće ju je potpuno slobodno implementirati ali i prilagoditi svojim potrebama. Algebrin predavač Marko Šimac okupio je tim koji je napravio hrvatski prijevod, pokrenuo nekoliko implementacija i jedini ima konkretna praktična iskustva u korištenju metodologije u Hrvatskoj. Već dvije godine primjenjuje PM2 u nastavi na Visokom učilištu Algebra i MBA na kolegijima projektnog menadžmenta. Predavanje je namijenjeno profesionalcima i početnicima s područja projektnog menadžmenta, voditeljima projekata i članovima timova bez obzira na industriju, djelatnicima EU tijela i institucija, te korisnicima EU sredstava.

Događanje je besplatno, ali su prijave obavezne.

Zašto je Algebra siguran izbor za vašu budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćete naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo vam tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti vas metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da vaša budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.