Naslovnica

Jadranka Pelikan

Jadranka posjeduje iskustvo uspješnog pisanja i provedbe projekata stečeno u razdoblju od 1999. godine do danas. Osnovna joj je motivacija poboljšanje stanja, uvjeta, prilika i okoliša za sretniju i pravedniju budućnost. S puno entuzijazma vodila je udrugu Eko-Zadar sedam godina, nakon čega je pokrenula vlastiti konzultantski posao. Tijekom niza godina neprekinutog rada surađivala je s velikim brojem općina, Gradova, udruga, zadruga, različitih javnih institucija te malim i srednjim poduzetnicima.  Izradila je više od 30 strategija razvoja, 20-ak studija izvodljivosti s analizom troškova i koristi, preko 120 HACCP planova za sigurnost hrane te napisala nepoznato veliki broj projektnih prijedloga. Održala je više od 5000 sati nastave i/ili treninga iz područja upravljanja projektnim ciklusom, strateškog planiranja, izrade FS&CBA, javne nabave te drugog.

U tijeku je pružanje konzultantskih usluga na dva INTERREG MEDITERAN projekta te jednog INTERREG ADRION. Surađuje s javnim, nevladinim i poslovnim sektorom u Hrvatskoj i inozemstvu.

S obzirom da stremi k stalnom unaprjeđenju svoga  znanja, zagovornica je cjeloživotnog učenja, stoga je upisana na dva doktorska studija: Doktorski studij Oceanologije na PMF-u i Institutu Ruđer Bošković te Međunarodni združeni doktorski studij sociologije regionalnog i lokalnog razvoja na Sveučilištu u Zadru i Sveučilištu Teramo, Italija. Jadranka ima završen studij bioprocesnog inženjerstva i stoga se između ostaloga bavi temama okoliša, klimatskim promjenama, plavim gospodarstvom i razvojem socijalnog kapitala.

Osim formalnog obrazovanja, Jadranka je pohađala brojne radionice o čemu svjedoče certifikati i potvrde, poput: Projekt reforme lokalne samouprave za gospodarski razvoj, Lead auditor za ISO 9001, voditelj HACCP sustava, Climate Leader, upravljanje rizikom, poslovno planiranje za okolišne projekte i drugo.

Jadranka u svom radu primjenjuje istraživačke metode i tehnike, uključujući nacrt istraživanja, kvantitativne metode (upitnici, analize podataka, analize troškova i koristi), kvalitativne metode (fokusne skupine, intervjue, Delphi metodu, analizu javnih politika, analizu diskursa). Posljedično, aktivno sudjeluje na domaćim i međunarodnim konferencijama i kongresima izlažući rezultate svojih znanstvenih istraživanja. Popis radova dostupan je na poveznici:  https://bib.irb.hr/pretrazivanje_jednostavno

Jadranku obilježavaju upornost, dosljednost, fleksibilnost te razumijevanje potreba polaznika obuka, klijenata, ciljnih skupina i populacija.

Zašto je Algebra siguran izbor za vašu budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćete naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo vam tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti vas metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da vaša budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.