Image for Maja Jurišić
Naslovnica

Maja Jurišić

Maja Jurišić ima više od 15 godina radnog iskustva u privatnom, javnom i civilnom sektoru u područjima investicija i upravljanja projektima. Cilj njezinog rada i djelovanja je svojim iskustvom i stručnošću utjecati na razvoj lokalnih zajednica te edukacijom i umrežavanjem sa istomišljenicima potaknuti i osnažiti pojedince osobito u području projektnog menadžmenta i održivog ravoja.

Od 2013. godine direktorica je tvrtke Synergia savjetovanje d.o.o. koja se bavi poslovnim savjetovanjem, pisanjem poslovnih planova i projektnih prijedloga te financijskim i računovodstvenim vođenjem tvrtki i udruga. Tvrtka zapošljava dvije osobe u splitskom uredu.

Predsjednica je udruge Pokret otoka, virtualne mreže otočana koja promiče održivi i odgovorni razvoj hrvatskih otoka s ciljem edukacije, umrežavanja i osnaživanja lokalnih otočnih zajednica. Udruga zapošljava jednu osobu i ima angažiranih 17 volontera.

Pisala je brojne projekte financirane iz EU fondova uglavno iz područja ICT-a, konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika i Europskog socijalnog fonda. Projekte financirane iz ESF-a je i provodila te aktivno uključivala mlade u provedbu kako bi kroz praksu naučili projektnu logiku i procese.

Maja je privremeno zaposlena u energetskoj zadruzi REScoop u Bruxellesu koja pri Europskoj komisiji provodi inicijativu “Čista energija za EU otoke”. Zadužena je za osnaživanje i umrežavanje lokalanih otočnih zajednica, pripremu i provedbu edukativnih programa i izgradnju kapaciteta usmjerenu na energetsku tranziciju otoka.

Unatoč privremenom radu u inozemstvu i dalje je aktivna na svim navedenim područjima putem virtualne komunikacije te uspješno nastavlja djelovati na području Hrvatske.

U Algebri predaje od 2018. godine te se raduje nastavku svoje uloge edukatora. Smatra da je temelj zdravog razvoja svakog pojedinca kontinuirana edukacija kako u teoriji tako i u praksi. Svojim iskustvom želi pmoći svima, a osobito mlađim generacijama da se osamostale i steknu konkretna praktična znanja.

Zašto je Algebra siguran izbor za vašu budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćete naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo vam tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti vas metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da vaša budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.