Image for O tehničkoj podršci
Naslovnica

O tehničkoj podršci

Mirjana Kelava
Vanjski stručni suradnik za tehničku administraciju online nastave

U klasičnoj nastavi koja se izvodi u učionicama priprema predavanja uključuje provjeru računalne opremu koju koriste predavač i polaznici, instalaciju potrebnih aplikacija i dodatak, te po potrebi osiguravanje audio opreme za veće dvorane. U pripremi online nastave uz sve navedeno dolazi još i cijeli set administracije i pripreme virtualnih učionica, predavača, uputa za polaznike, te testiranje pristupa virtualnim učionicama. Ne očekujemo da svaki naš polaznik posjeduje savršeno računalo i savršenu internet konekciju i zato smo im na raspolaganju od samog upisa na program kako bismo im pomogli testirati sustav, internet, računalo kako bi bili sigurni da će bez poteškoća pratiti nastavu.

Kao što smo na raspolaganju polaznicima, tako se brinemo i za naše predavače. Njima su za držanje online nastave u Algebri dostupni specijalizirani kabineti opremljeni najsuvremenijom tele konferencijskom opremom.

Prije početka edukacije kreiramo virtualne učionice za svaku grupu polaznika, pojedinačne korisničke račune i pripremamo upute za polaznike i predavače koje se razlikuju od grupe do grupe.
Sve upute koje polaznik dobiva sadržavaju opisne i vizualne detalje koji pojašnjavaju cijeli postupak praćenja nastave – od prijave do praćenja nastave u Adobe Connect sustavu.

Godine iskustva aktivnog vođenja raznih segmenata online edukacije i testiranje 10-ak sustava uvjerile su me kako Adobe Connect spada u jednu od najboljih svjetskih platformi za ovaj vid nastave. Riječ je o platformi koja se iz godine u godinu mijenja, prilagođava i poboljšava. Sama aplikacija pruža brojne mogućnosti koje se mogu personalizirati, te prilagoditi tipu predavanja i željama predavača – od brandinga, anketa, Q&A prozorčića, chata, whiteboarda… Dvosmjernoj komunikaciji pridonosi i mogućnost kreiranja manjih „soba“ unutar jedne virtualne učionice, pa se polaznici za rad na nekom zadatku grupiraju kao i u učionici, međusobno se vide i komuniciraju bez da ometaju ostatak polaznika.

Predavanjima su pridruženi i pratitelji online nastave koji brinu da svako predavanje teče neometano i da se poteškoće kod pojedinog polaznika riješe bez ometanja cijele grupe. Imamo razrađenu listu potencijalnih izazova s kojima smo se susreli tijekom godina rada u online nastavi, tako da za gotovo svaki problem imamo rješenje do kojeg dolazimo zajedno s polaznikom uglavnom u roku od nekoliko sekundi.

Po završetku predavanja, pregledavaju se snimke predavanje, distribuiraju polaznicima te izrađuju izvještaji o prisustvu polaznika na satu. Uvijek napominjem kako su naše interaktivne snimke predavanja daleko od klasičnih snimki jer pružaju mogućnost preuzimanje potpunog zapisa i materijala jednog predavanja kao što su dokumenti, videi, zadaci i slično.

Zašto je Algebra siguran izbor za vašu budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćete naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo vam tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti vas metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da vaša budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.