EU fondovi

Voditelj izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova

 • 20 godina s vama
 • 500 predavača i suradnika
 • 15.000 polaznika godišnje
 • 300.000 održanih edukacija

Naučite izraditi i provesti EU projekt.

Program je namijenjen svima koji žele prijaviti projekt financiran iz EU fondova: poduzetnicima, civilnom sektoru, organizacijama lokalne i regionalne samouprave, obrazovnim institucijama i organizacijama u kulturi, zdravstvu, socijalnoj skrbi, zaštiti okoliša itd, kao i pojedincima koji se žele baviti pružanjem savjetodavnih usluga u području izrade projektne dokumentacije ili provedbe projekata.

Naučite sve što vam je potrebno da biste napravili kvalitetan projekt prema unaprijed definiranim pravilima, prijavili ga na natječaj i ostvarili bespovratna sredstva.

Besplatno preuzmite ogledno poglavlje priručnika (PDF)

Praktični vodič kroz EU fondove i natječaje

Iskustvo

Do danas smo održali preko 300.000 seminara i kolegija, a 120.000 dragih prijatelja nam je poklonilo povjerenje. Pridružite im se.

Moderna metodologija

Kada završite program obrazovanja koji ste izabrali, bit ćete spremni za stvarni svijet.
Mijenjamo se i usavršavamo u skladu sa svjetskim trendovima.

Odlični uvjeti za rad

Udobno se smjestite u neku od naših 100 modernih učionica, opremljenih sa 1100 računala.

Individualni pristup

Nećemo dopustiti da se utopite u mnoštvu. Vaš uspjeh i budućnost su nam važni.

Što ćete naučiti?

U nastavi se koriste aktualni objavljeni obrasci natječaja strukturnih fondova. Naglasak programa obrazovanja je na praktičnim vježbama, studijama slučaja i prikazima realnih situacija iz praktičnog rada na razvoju i provedbi EU projekata. U većini seminara praktična nastava izvodi se kroz grupni i individualni rad.

Mogućnosti financiranja
Naučit ćemo vas tko može koristiti EU fondove, kakvi projekti se mogu financirati, gdje pronalaziti natječaje i kako ih tumačiti.
Koncipiranje i razrada projektne ideje
Znat ćete dizajnirati projektne ideje i koristiti alate za njihovu provjeru i razradu.
Izrada projektne dokumentacije
Ovladat ćete znanjima kako ispuniti svako poglavlje unutar natječajnih obrazaca kroz praktičan rad na stvarnim dokumentima.
Razrada projektnog proračuna
Saznat ćete što je moguće financirati, na koji način izračunati i prikazati svaki pojedini trošak, te kako izraditi cijeli proračun projekta.
Provedba projekta
Naučit ćete kako uspješno provesti projekt i ostvariti maksimum odobrenih bespovratnih sredstava.
Primjena znanja na vlastitom EU projektu
Tijekom nastave moći ćete razvijati svoj EU projekt koji će na kraju edukacije biti u vrlo visokom stupnju dovršenosti.

Jeste li znali?

 • Brojni projekti koje su izradili naši polaznici tijekom edukacije dobili su pozitivnu ocjenu na evaluaciji i ostvarili financiranje!
 • EU fondovima smo se počeli baviti još davne 2008. godine, a do danas nam je gotovo 30 projekata odobreno za financiranje.

Što kažu naši polaznici?

Marina Mišić

Marina Mišić

“Zbog ove edukacije čak sam raskinula stambenu štednju i rizik se isplatio. Samo mjesec dana nakon završenih predavanja dobila sam posao u Centru za odgoj i obrazovanje Karlovac gdje radim na projektu Europske unije i primjenjujem svo stečeno znanje. Predavanja su bila vrlo korisna, a kroz vlastite projekte vodili su nas predavači koji su se pokazali kao prave ‘hodajuće biblioteke’.”

Željka Knezović

Željka Knezović

“Algebri me privukao uspjeh koji ova institucija ima u pisanju projekata. Sve naše ideje s početka edukacije, uz pomoć stručnjaka koji su nas vješto usmjeravali i podučavali, po završetku su pretočene u stvarne projektne prijedloge. Naučila sam jako puno što će mi uvelike koristiti u daljnjem radu.”

Dimitrije Milojević

Dimitrije Milojević

“Edukacija u Algebri mi je najprije omogućila volontiranje, a zatim i pomogla u pronalasku novog posla u Inovacijsko razvojnom centru Obrazovne grupe Zrinski. Ondje kao voditelj projekata, redovito primjenjujem stečena znanja.”

Antonia Gverić

Antonia Gverić

“Na edukaciju iz područja EU fondova u Algebru uputio me Hrvatski zavod za zapošljavanje. Raditi na projektnoj aplikaciji, razvijati ideju te ju kasnije realizirati bilo je izuzetno zanimljivo i kreativno. Po završetku programa zaposlila sam se u konzultantskoj tvrtki WYG savjetovanje, koja je dio WYG grupe, jedne od vodećih konzultantskih tvrtki na svijetu u području EU fondova.”

dr. Zorislav Bobuš, predsjednik Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH

dr. Zorislav Bobuš, predsjednik Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH

“U pripremi aplikacija za naše najzahtjevnije međunarodne i nacionalne projekte već 4 godine uspješno surađujemo s Algebrom. Uz njihovu konzultantsku pomoć i podršku proveli smo i najveći nacionalni projekt obrazovanja osoba sa invaliditetom “Obrazovanjem do socijalne uključenosti“ koji je kao jedan od 8 uspješnih projekata predstavljao Republiku Hrvatsku na Ministarskoj konferenciji o e-uključivosti.”

Đurđa V. Š.

Đurđa V. Š.

“U trenutku kad mi je savjetnica s HZZ-a, nakon dvije godine nezaposlenosti spomenula mogućnost stručnog osposobljavanja u Algebri, odmah sam prihvatila ponudu. Uz mentorstvo Algebrinih predavača, savladati „pisanje“ i osnove provedbe EU projekata bilo je jednostavno, zanimljivo, čak i zabavno. Brzo po završetku edukacije, prijavila sam se na natječaj za posao na provedbi jednog EU projekta u Šibensko-kninskoj županiji i dobila posao!”

Krešimir Sikulin, glavni tajnik Hrvatskog informatičkog zbora

Krešimir Sikulin, glavni tajnik Hrvatskog informatičkog zbora

“Preporučio bih ovaj program obrazovanja u Algebri prvenstveno radi predavača, koji su vrsni i iskusni stručnjaci u tom području, te radi kvalitetne organizacije i provođenja edukacije. Znanja koja sam stekao koristim u pisanju prijava i u radu na projektima sufinanciranim od strane EU, ali i u drugim projektima.”

Višnja Majsec Sobota, prof. psih., rukovoditeljica Službe za rehabilitaciju, URIHO

Višnja Majsec Sobota, prof. psih., rukovoditeljica Službe za rehabilitaciju, URIHO

“S Algebrom smo surađivali u pripremi dva IPA projekata. Prvi projekt je već odobren i krenula je njegova realizacija dok je drugi dobio dobre ocjene i u završnoj je fazi evaluacije. Posebno bih pohvalila obrazovni i konzultantski pristup Algebre koji je za razliku od brojnih drugih koje smo imali prilike iskusiti, iskren, potpuno otvoren, neposredan, jednostavan, razumljiv i lako primjenjiv.”

Rosana Besednik

Rosana Besednik

“Najveća prednost ove edukacije su iskusni predavači koji imaju ogromno znanje, žele ga prenijeti, vesele se i strastveni su prema svom poslu. Odlično je što smo imali priliku čuti više predavača koji dolaze iz različitih sektora, te smo tako stekli uvid u stav i perspektivu raznih dionika u procesu upravljanja EU fondovima.”

Zdravka Baštijan

Zdravka Baštijan

“Tijekom programa obrazovanja imali smo pristup velikom broju vrijednih i konkretnih primjera, informacija i savjeta. Stečeno znanje mi je bilo od velike koristi. Naime, već je prvi projekt za EU natječaj, kojeg sam napisala zajedno s kolegicom po završetku edukacije, odobren.”

Sadržaj programa obrazovanja

Program obrazovanja za Voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova sastoji se od ovih seminara.

Iako je svaki od njih zasebna cjelina, zajedno čine cjeloviti program nakon kojega stječete pravo upisa zvanja u radnu knjižicu.

Tko će vam predavati?

Mladen Vojković

Mladen Vojković

Direktor Sektora društveno-ekonomskog razvoja u WYG savjetovanje d.o.o Prof. Mladen Vojković je konzultant u području razvoja ljudskih potencijala, posebno specijaliziran za upravljanje projektima iz ovog područja. Mladen ima bogato iskustvo u pisanju projekata  i traženju financijskih sredstava od različitih donatora, a prema priznatim metodama upravljanja projektima kao što su upravljanje projektnim ciklusom i PMI. Do sada je razvijao i provodio projekte u okviru programa CARDS, PHARE, IPA Razvoj ljudskih potencijala, IPA Prekogranična suradnja, IPA Jačanje kapaciteta institucija, Sedmi okvirni program za znanost, program javnog zdravlja Europske Komisije HEALTH, program za zapošljavanje i socijalnu solidarnost Progress te programa socijalno – gospodarskog oporavka Svjetske Banke, te Strukturnih fondova. Mladen je svoje znanje i iskustvo stekao kroz 8 godišnji rad za institucije i organizacije iz javnog, privatnog te sektora civilnog društva na poslovima upravljanju EU projektima iz područja zapošljavanja, obrazovanja, socijalne inkluzije i lokalnog razvoja.  Ključne kompetencije koje je Mladen stekao te pozicije i odgovornosti koje su obilježile profesionalni razvoj Mladena Vojkovića su slijedeće:

 • Sudjelovao u izradi niza strateških dokumenata kao konzultant i/ili član radne skupine: Strategija razvoja ljudskih potencijala za 21 županiju, Operativni program za regionalnu konkurentnost ERDF, Operativni program za razvoj ljudskih potencijala ESF, Operativni program za razvoj ljudskih potencijala IPA, Strategije razvoja ljudskih potencijala (izrada metodologija i član radne skupine za Hrvatsku) na županijskoj razini, Akcijski planovi za zapošljavanje mladih u 8 županija, Strategija klastera za cjeloživotno učenje Koprivničko-križevačke županije, Poslovni plan za Centar za poduzetničko učenje jugoistočne Europe, Strategija centra za obrazovanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, član radne skupine za izradu Operativnog programa za javnu upravu 2014-2020
 • Izrada studija izvedivosti za Centar za poduzetničko učenje jugoistočne Europe, novog sveučilišnog kampusa za sveučilište u Zadru, grad Šibenik te za projekt razvoj ruralnog turizma u jadranskom zaleđu.
 • Predavač u više od 300 treninga za korisnike iz svih sektora u područjima: Project Management, Strateško planiranje, EU strukturni fondovi, Upravljanje programima bespovratnih sredstava, Mjere aktivne politike na tržištu rada
 • Razvoj ili sudjelovanje više od 200 projektnih prijava EU projekata u sektoru razvoja ljudskih potencijala, (zapošljavanje, socijalna uključenost, obrazovanje, lokalni razvoj), razvoj poduzetništva, prekogranična suradnja, razvoj infrastrukture Iskustvo u razvoju različitih vrsta projektne dokumentacije (opisi posla, smjernice za prijavitelje, projektni prijedlozi, tehnički prijedlozi, proračuni)
 • Iskustvo u razvoju i provedbi Programa Zajednice (Progress, Health)
 • Voditelj tima i tehničke pomoći u razvoju projekata u području razvoja ljudskih potencijala.

Zašto na EU fondove u Algebru?

Učite od najboljih

Učit ćete od najboljih hrvatskih konzultanata koji su svoje iskustvo godinama izgrađivali kao voditelji odjela za provedbu i pripremu projekata. Danas rade kao evaluatori aplikacija na natječaje EU programa, sudjeluju u kreiranju operativnih planova i strateških dokumenata na nacionalnoj razini, a kreirali su i proveli stotine projekata financiranih iz EU fondova.

Pravi projekti

Kroz nastavu se radi na realnim projektima koristeći najnovije službene dokumente (Aplikacijske obrasce, obrasce budžeta, logičke matrice, upute za prijavitelje,…). Dobit ćete gotove primjere dijelova uspješnih projektnih aplikacija sa tumačenjem razloga uspješnosti / neuspješnosti.

Evaluacija projektnog prijedloga

Samostalno ili u timu ćete pripremiti svoju projektnu aplikaciju koristeći službene natječajne dokumente aktualnih natječaja. Na kraju programa ćete dobiti komentare i ocjenu stručnog konzultanta i na taj način proći kroz postupak sličan evaluaciji projektnog prijedloga.

Podrška nakon edukacije

Po završetku edukacije svi polaznici mogu se priključiti Algebrinoj Alumni zajednici voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova. Očekuju vas besplatne radionice, promocije otvorenih radnih mjesta u području EU fondova, druženje i razmjena iskustva s predavačima i drugim polaznicima.

 

Na programe obrazovanja Učilišta Algebra primijenjuju se različiti minimalni uvjeti upisa.