Naslovnica

Voditelj pripreme i provedbe EU projekata ruralnog razvoja

 • 22 godine s vama
 • 500 predavača i suradnika
 • 15.000 polaznika godišnje
 • 300.000 održanih edukacija

Ovaj program pruža znanja i vještine kojima ćete maksimalno povećati izglede za financiranje vlastitog projekta ruralnog razvoja iz EU sredstava ili vam omogućiti da postanete stručnjak i izrađujete projekte za druge naručitelje.

Cilj edukacije je upoznati polaznike s prilikama za financiranje projekata ruralnog razvoja iz Programa ruralnog razvoja RH 2014-2020.

Naučite što se može financirati, koji troškovi su prihvatljivi, kakvi projekti mogu dobiti bespovratna sredstva u vrijednosti i do 100% projektnog proračuna, kako dobiti dodatne bodove, na koji način se prikupljaju ponude i sve ostale detalje nužne za izradu i provedbu uspješnih projekata.

Poljoprivreda, odnosno zajednička poljoprivredna politika (ZPP) jedno je od najznačajnijih operativnih područja kojim se bavi Europska unija.

Najbolji dokaz je da godišnje Europska unija na ZPP troši oko 55 milijarde eura, što predstavlja 40% ukupnog godišnjeg proračuna EU!

Pri tome ne govorimo samo o proizvodnji hrane, već i o osiguranju životnog standarda poljoprivrednika, očuvanju ruralnih tradicija i unaprijeđenju ruralnog prostora i usluga.

Ruralni razvoj, kao jedan od dva stupa Zajedničke poljoprivredne politike, financiran je sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR/EAFRD).

Kao korisnici Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, Hrvatskoj je na raspolaganju gotovo 2,4 milijarde eura u razdoblju 2014-2020, odnosno oko 330 milijuna eura godišnje.

Evo savršene prilike za bespovratno financiranje projekata koja će najviše zanimati OPG-ove, obrte, trgovačka društva, zadruge, civilne udruge, jedinice područne (regionalne) samouprave, LAG-ove, organizacije koje se bave zaštitom i promicanjem kulturnih vrijednosti i zaštitom okoliša ruralnih područja, šumoposjednike, proizvođačke organizacije i grupe te javne ustanove za zaštitu prirode.

Iskustvo

Do danas smo održali preko 300.000 seminara i kolegija, a 120.000 dragih prijatelja nam je poklonilo povjerenje. Pridružite im se.

Moderna metodologija

Kada završite program obrazovanja koji ste izabrali, bit ćete spremni za stvarni svijet.
Mijenjamo se i usavršavamo u skladu sa svjetskim trendovima.

Odlični uvjeti za rad

Udobno se smjestite u neku od naših 100 modernih učionica, opremljenih sa 1100 računala.

Individualni pristup

Nećemo dopustiti da se utopite u mnoštvu. Vaš uspjeh i budućnost su nam važni.

Što ćete naučiti?

Na ovom vas programu želimo upoznati s prilikama za financiranje projekata ruralnog razvoja. Osposobit ćemo vas da sami prijavljujete projekte na dostupne natječaje bez problema. Pripremit ćemo vas da uspješno provedete projekte nakon potpisivanja ugovora.

Za vrijeme programa koristit ćemo aktualne obrasce i savladati sustav Agronet. Fokusirat ćemo se na praktične vježbe i realne situacije. To znači da ćete odmah po završetku biti potpuno spremni krenuti u vlastiti projekt.

Od ideje do realizacije
Naučit ćete prepoznavati odgovarajuće mjere za realizaciju poduzetničkih ideja u području ruralnog razvoja.
Igranje po pravilima
Saznat ćete kako koncipirati projektnu ideju u skladu s pravilima prihvatljivosti natječaja.
Procjena isplativosti
Znat ćete procijeniti tržišni potencijal i financijsku isplativost investicije, kao i definirati proizvod, cijenu, kanale prodaje i promociju.
Pravilno ispunjavanje prijave
Naučit ćete ispuniti prijavne obrasce sukladno pravilnicima i natječaju.
Prikupljanje dokumentacije
Bez problema ćete kompletirati projektnu dokumentaciju.
Osiguranje provedbe
Znat ćete podržati i osigurati provedbu projekata uz pripadajuću dokumentaciju sukladno programskim provedbenim pravilima.

Sudjelujte u najizdašnijem fondu Europske unije!

Postotak iskorištenosti do sada raspoloživih programa za ruralni razvoj naročito SAPARD-a, nije bio zadovoljavajući. Uzroci za ovakvu situaciju leže, između ostaloga, i u nedovoljno kvalitetnoj pripremi projekata odnosno premalom broju kvalitetnih stručnjaka koji prijaviteljima pomažu u pripremi dokumentacije.

Stoga Vas pozivamo da promijenite statistike u korist cijelog poljoprivrednog sektora i hrvatskog društva uz cjelini, uz Algebrinu opsežnu edukaciju.

Naučite što se može financirati, koji troškovi su prihvatljivi, kakvi projekti mogu dobiti bespovratna sredstva u vrijednosti i do 100% projektnog proračuna, kako dobiti dodatne bodove, na koji način se prikupljaju ponude i sve ostale detalje nužne za izradu i provedbu uspješnih projekata.

 

Tko će vam predavati?

 • Dalibor Georgievski MBA; dipl. ing. agr
  Dalibor Georgievski MBA; dipl. ing. agr

  Dalibor Georgievski MBA; dipl. ing. agr

  Kao stipendist njemačke vlade magistrirao je na FH Weihenstephan, u području poslovnog upravljanja za sektore poljoprivrede i prehrambene industrije. Od 2003. godine savjetuje brojne male i srednje poduzetnike u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i turizmu. Sudjelovao je u pripremi i izvedbi privatnih investicija u vrijednosti od nekoliko stotina milijuna eura, a koje su ostvarile bespovratne potpore u iznosu nekoliko desetaka milijuna eura te savjetovao poduzetnike oko odabira strateškog razvoja poduzeća uključujući i procjene vrijednosti poduzeća. Certificirani je HAMAG-ov konzultant, član predsjedništva Udruge konzultanata za ruralni razvoj, član Izvršnog odbora HUP EUPRO (Udruga profesionalaca za EU fondove pri Hrvatskoj Udruzi poslodavaca), Hrvatskog agroekonomskog društva i DAAD kluba.

 • Irena Majcenović mag. ing. agr.
  Irena Majcenović mag. ing. agr.

  Irena Majcenović mag. ing. agr.

  Diplomirala je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu - usmjerenje Zaštita bilja. Posjeduje stručna znanja i iskustvo u području vinogradarstva i vinarstva koje je stekla radom na vlastitom OPG-u. Kroz članstva u Udrugama vinara upoznata je sa položajem i problematikom poljoprivrednih proizvođača u ruralnoj sredini. Stručnjak je sa iskustvom i certifikatom iz područja javne nabave. U Georg d.o.o. sudjeluje u pripremi i provedbi projekata što uključuje izradu natječajnih dokumentacija za EU i Nacionalne fondove, Zahtjeva za dopunu i Isplatu projekta, uz poštivanje natječajnih procedura. Sudjeluje u fazama koordinacije projekata. Od predaje Zahtjeva za potporu do Zahtjeva za isplatu vezanih za Mjere i Natječaje objavljene iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2020. godine, a sufinanciranih većim dijelom sredstvima Europske unije putem Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (engl. EAFRD).

Na programe obrazovanja Učilišta Algebra primijenjuju se različiti minimalni uvjeti upisa.

Postavke

  Google Analytics

  _ga