Naslovnica

Radionica: Razvoj nativnih mobilnih aplikacija pomoću Xamarin.Formsa kroz teoriju i praksu

Voliš tehnologije i zanimaju te mobilne aplikacije? Ne propusti zanimljivo predavanje/radionicu o Xamarinu, "alatu" za razvoj nativnih mobilnih aplikacija za Android, iOS i Windows Phone (uskoro i Universal Apps), ove subote, 12. 12. 2015. na Otvorenom učilištu Algebra. Predavanje je besplatno, ali zbog ograničenog mjesta je potrebno ispuniti prijavnicu na dnu stranice.

Xamarin logo (1)

Xamarin je baziran na .NET frameworku i za razvoj se koriste C#, F# ili VB.NET. Performanse aplikacija i dostupnost libraryja su jednaki klasičnom načinu razvoja nativnih mobilnih aplikacija (svaka platforma zasebno), a postoje ogromne prednosti u količini dijeljenog koda, ispravljanju bugova za sve platforme odjednom, kraćem trajanju razvoja.

Predavanje počinje u 17:00 sati i bit će podijeljeno u dva dijela po 45 minuta, uz kratki predah između, a osim uvoda u Xamarin i Xamarin.Formse,  polaznici će se upoznati s načinom rada kako bi  mogli samostalno razvijati vlastite Xamarin projekte na početničkoj razini.

U prvom dijelu biti će objašnjeno što je Xamarin, koje su prednosti, mane i zahtjevi za korištenje te koje sve "metode" razvoja pomoću Xamarina postoje. Nakon uvodnog dijela detaljnije će biti objašnjena jedna od "metoda" - Xamarin.Forms. U drugom dijelu predavanja demonstrirat će se kako kroz Visual Studio razviti Xamarin.Forms aplikaciju koja ima backend na Azuru. Sav kod će biti objavljen na GitHubu.

Svoju kako sam kaže, zaluđenost Xamarinom, polaznicima će na ovoj radionici prenijeti Ivan Čuljak. Ivan radi 3 godine kao .NET developer, a posljednjih 18 mjeseci je fokusiran na Xamarin i Azure projekte u Tune IT-u.

Od kolovoza 2015. djeluje u zajednici kao Xamarin Student Partner, a izvan radnog vremena razvija projekte na novim, nestabilnim tehnologijama, te radi i kao predavač na raznim .NET treninzima.

Predavanje počinje u 17:00 sati na Algebrinoj zagrebačkoj adresi Gradišćanska 24, ulaz iz Domobranske, učionica Steve Jobs, a zbog ograničenog mjesta potrebna je rezervacija putem obrasca:

Oops! We could not locate your form.

 

 

Zašto je Algebra siguran izbor za vašu budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćete naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo vam tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti vas metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da vaša budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.