Naslovnica

Roditeljski sastanak protiv stresa državne mature

roditeljski01-w

Kako bi roditelji i njihovi maturanti što uspješnije prebrodili stres državne mature te radi pomoći u odabiru karijere maturanata organizirano je održavanje roditeljskog sastanka koji je bio informativnog i poticajnog karaktera.

Roditeljski sastanak održan je 2. lipnja 2016. godine u Zagrebačkom Tehničkom muzeju Nikola Tesla te okupio roditelje maturanata i stručnjake iz područja obrazovanja, poduzetništva te karijernog savjetovanja i usmjeravanja. Organizatori ovog događanja bili su Otvoreno učilište Algebra koje provodi projekt probne državne mature te priprema za maturu, MojPosao - portal i središnje mjesto pronalaska poslova te karijernog savjetovanja, portal i dnevne novine Jutarnji list te Visoko učilište algebra koje omogućuje fakultetsko obrazovanje mladih.

roditeljski02-wUvodnu riječ imao je Hrvoje Balen, predsjednik uprave Visokog učilišta Algebra nakon čega je uslijedilo predavanje psihologice i karijerne savjetnice Algebra grupe Klaudije Šarkanj koja je govorila o tome kako pripremiti maturante za državnu maturu, kako s njima razgovarati o ovoj temi i kako im pomoći da minimiziraju stres u narednim danima pred maturu. Stjepan Werft, voditelj Centra karijera Visokog učilišta Algebra predavanje je posvetio tome kako roditelji mogu pomoći maturantu pri odabiru i razvoju karijere. Poduzetnik Sabol Damir dao je uvid u to što znači biti poduzetnik prenoseći svoje iskustvo rada na svojim projektima i pričao je roditeljima iz poduzetničke perspektive o razvoju karijere. Jurica Šarčević s portala Moj Posao pružio je pregled trenutne situacije na tržištu rada i trendovima po pitanju zapošljavanja u Hrvatskoj te Europskoj uniji. Toni Milun, matematičar i profesor Visokog učilišta Algebra – prezentirao svoja iskustva u radu sa studentima i ispričao zašto voli matematiku koja je promijenila njegov život.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i prisustvovali, a u budućnosti će svakako biti još ovakvih inicijativa.

 

Zašto je Algebra siguran izbor za vašu budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćete naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo vam tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti vas metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da vaša budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.