Naslovnica

Izrada lokalne razvojne strategije / Strategije lokalnog razvoja

  • 20 godina s vama
  • 500 predavača i suradnika
  • 15.000 polaznika godišnje
  • 300.000 održanih edukacija

Koncipiranje Strategije lokalnog razvoja odvija se za cijelo vrijeme trajanja programa obrazovanja, kroz vježbe i praktični rad u okviru nastave.

Tijekom prvog dijela nastave u okviru programa „Voditelj programa i projekata regionalnog i lokalnog razvoja“ zajedno s predavačem ćete analizirati kapacitete lokalnog područja i trenutnu situaciju.

Postavit ćete temelje analize prirodnih, socijalnih, ekonomskih i drugih čimbenika razvoja lokalne zajednice. Uz to, započinje prikupljanje projekata za kreiranje zalihe projektnih ideja (engl. project pipeline).

Zaključke s predavanja ugradit ćete u SWOT analizu te socio-ekonomsku analizu kao integralni dio strategije lokalnog razvoja.

Tijekom drugog dijela nastave zajednički se finalizira cjelovita analiza stanja lokalne zajednice temeljem koje se definiraju misija i vizija, te se uspostavljaju strateški ciljevi.

Provjera usklađenosti navedenih elemenata strategije sa relevantnim strateškim i sektorskim dokumentima i programima odvija se kontinuirano. Prikupljanje projekata za kreiranje zalihe projektnih ideja također se provodi tijekom cijelog trajanja edukacije.

Nakon zajedničkog prihvaćanja postavljenih ciljeva, pristupa se izradi intervencije razvojne strategije odnosno definiranju projekata kojima će se postavljeni strateški ciljevi i realizirati. Zajednički se definiraju najmanje 4 strateška projekata koji se razrađuju tijekom nastave kako bi bili spremni za aplikaciju na fondove EU.

Sukladno preporučenom pristupu odozdo prema gore (engl. bottom-up), u sljedećoj fazi edukacije zajednički se definiraju prioriteti i aktivnosti. Istovremeno se revidira baza prikupljenih projektnih ideja, a u strateški plan se uključuju one projektne ideje koje su u potpunosti usklađene s ranije definiranim ciljevima, prioritetima i mjerama.

U posljednjem dijelu edukacije definira se operativna struktura za provedbu strategije, određuju se kompetencije članova radne skupine odnosno vijeća za provedbu strategije. Također zajednički se definiraju temelji akcijskog plana provedbe strategije kao i komunikacijski plan.

Po završetku nastave finalizira se strategija i u dokument se ugrađuju svi zajednički definirani i prihvaćeni elementi. Strategija se predstavlja cijeloj skupini polaznika čime se dodatno osnažuje uključenost svih dionika, te se osigurava potpuna lokalna pripadnost, kao temeljni preduvjet kvalitete, učinkovitosti i uspješnosti Strategije lokalnog razvoja.

Iskustvo

Do danas smo održali preko 300.000 seminara i kolegija, a 120.000 dragih prijatelja nam je poklonilo povjerenje. Pridružite im se.

Moderna metodologija

Kada završite program obrazovanja koji ste izabrali, bit ćete spremni za stvarni svijet.
Mijenjamo se i usavršavamo u skladu sa svjetskim trendovima.

Odlični uvjeti za rad

Udobno se smjestite u neku od naših 100 modernih učionica, opremljenih sa 1100 računala.

Individualni pristup

Nećemo dopustiti da se utopite u mnoštvu. Vaš uspjeh i budućnost su nam važni.

Važno

Na predloženi način velikim dijelom samostalno razvijate strategiju lokalnog razvoja. Ova metoda daje značajno bolje rezultate u odnosu na angažman vanjskih stručnjaka koji bi uz minimalne ulazne podatke pripremili taj dokument.

Naime, ovakvim pristupom imate priliku iskoristiti pomoć konzultanta i zaista u strategiju ugraditi one prioritete, ciljeve i projekte za koje smatrate da su korisni vašoj lokalnoj zajednici, a ne dobiti razmjerno blijedu kopiju „univerzalne“ strategije kakvu konzultanti uz minimalni napor prilagođavaju svakoj lokalnoj zajednici.

BUDI IZVRSTAN U ONOM ŠTO VOLIŠ. ZAISKRI.

Saznajte više

Zašto je Algebra siguran izbor za vašu budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćete naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo vam tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti vas metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da vaša budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.