Naslovnica

Metodologija upravljanja projektima PM²

  • 20 godina s vama
  • 500 predavača i suradnika
  • 15.000 polaznika godišnje
  • 300.000 održanih edukacija

Termin: 8. 5. 2019., 11:00 – 15:00 sati

Lokacija: Algebra LAB, Gradišćanska 24, Zagreb

Cilj ovog predavanja je dati pregled razvoja i trenutne uporabe PM2 metodologije koju je razvila Europska komisija (EC). Metodologija je podržana od raznih institucija Europske unije s idejom ”One common PM Methodology open to all EU Institutions, Member States, Contractors, and EU Citizens.” Razvijana još od 2007. bila je namijenjena samo internim projektima EC, no od 2016. jača inicijativa širenja slobodne i otvorene metodologije za sve institucije, učesnike i ostale dionike EU projekata.

Početkom veljače 2018. organizirana je inauguracijska konferencija u Bruxellesu, s ciljem privlačenja pažnje PM stručnjaka van EU institucija. Na konferenciji se okupilo preko 500 gostiju iz EU, ali i iz cijelog svijeta, te je najavljen i daljnji razvoj program i portfolio management metodologija, kao i dodatnih pomoćnih alata i projektnih predložaka.

Metodologija je jednostavna i fleksibilna, vrlo generalna i jasna, te ju je moguće koristiti na različitim tipovima projekata. S obzirom na otvorenost i javnost, moguće ju je potpuno slobodno implementirati ali i prilagoditi svojim potrebama. Algebrin predavač Marko Šimac okupio je tim koji je napravio hrvatski prijevod, pokrenuo nekoliko implementacija i jedini ima konkretna praktična iskustva u korištenju metodologije u Hrvatskoj. Već dvije godine primjenjuje PM2 u nastavi na Visokom učilištu Algebra i MBA na kolegijima projektnog menadžmenta.

Kome je namijenjeno predavanje:

  • Profesionalcima i početnicima s područja projektnog menadžmenta
  • Voditeljima projekata i članovima timova bez obzira na industriju
  • Djelatnicima EU tijela i institucija
  • Korisnicima EU sredstava

MARKO ŠIMAC je certificirani voditelj projekata po International Project Management Association (IPMA) i PMP po Project Management Institute (PMI), Microsoft Certified Specialist (MCP) i Oracle Primavera Certified Specialist.

Zaposlen je u poduzeću Primakon čiji klijenti trebaju cjelovitu uslugu što uključuje pomoć pri izboru, evaluaciji i implementaciji PPM rješenja i metodologija, integraciju s ostalim segmentima IT poslovnog sustava, te profesionalnu uslugu savjetovanja u upravljanju projektnim portfeljima i podizanja zrelosti upravljanja projektima. Iskustvo stečeno u radu na najznačajnijim projektima iz različitih industrija (graditeljstvo, energetika, ICT, itd.) i s različitim profilima stručnjaka daju mu širi pogled na kontekst poslovanja, što omogućuje efikasnu analitiku i proaktivnost u donošenju odluka, ujedno i transfer znanja i iskustava.

Marko je u nastavnom zvanju višeg predavača nositelj kolegija na Visokom učilištu Algebra i Veleučilištu Baltazar Zaprešić, te uspješno priprema kandidate za certifikaciju po PMI i IPMA standardima.

Član je izvršnog odbora PMI Hrvatska, zadužen za odnose s akademskom zajednicom.

https://hr.linkedin.com/in/msimac

Agenda:

11:00 - 11:15 Registracija (kava & croissant)

11:15 - 12:45 Predavanje 1. dio: Marko Šimac, Metodologija upravljanja projektima PM2

12:45 - 13:15 Light lunch

13:15 - 14:30 Predavanje 2. dio: Marko Šimac, Metodologija upravljanja projektima PM2

14:30 - 15:00 Druženje

Event nema komercijalni karakter tj. ulaz je slobodan, ali uz prethodnu prijavu.

Iskustvo

Do danas smo održali preko 300.000 seminara i kolegija, a 120.000 dragih prijatelja nam je poklonilo povjerenje. Pridružite im se.

Moderna metodologija

Kada završite program obrazovanja koji ste izabrali, bit ćete spremni za stvarni svijet.
Mijenjamo se i usavršavamo u skladu sa svjetskim trendovima.

Odlični uvjeti za rad

Udobno se smjestite u neku od naših 100 modernih učionica, opremljenih sa 1100 računala.

Individualni pristup

Nećemo dopustiti da se utopite u mnoštvu. Vaš uspjeh i budućnost su nam važni.

BUDI IZVRSTAN U ONOM ŠTO VOLIŠ. ZAISKRI.

Saznajte više

Zašto je Algebra siguran izbor za vašu budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćete naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo vam tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti vas metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da vaša budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.