Naslovnica

SPORAZUM CENTRA „SLAVA RAŠKAJ“ I ALGEBRE – MOST IZMEĐU OBRAZOVANJA I ZAPOŠLJAVANJA

Centar za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj iz Zagreba i Učilište Algebra potpisali su sporazum kojim se uspješnim polaznicima programa obrazovanja za voditelja EU projekata pruža mogućnost da kroz volontiranje steknu dodatna praktična znanja i vještine na EU projektima.

ZAGREB, 13. siječnja 2014. – Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" iz Zagreba i Otvoreno učilište Algebra započeli su s realizacijom sporazuma kojim se uspješnim polaznicima edukacije "Voditelj izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova" omogućava praksa pri koncipiranju i razradi EU projekata. Sporazum su tijekom prosinca potpisali Slavica Jelić, ravnateljica Centra „Slava Raškaj“ i Mislav Balković, ravnatelj Otvorenog učilišta Algebra, a prvi volonteri uključili su se tijekom prosinca i siječnja u projekte 'Cjeloživotno slušanje', koji se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda i projekt 'Iskustvom do posla 5' iz programa Leonardo da Vinci.

Ravnateljica Centra, gđa Slavica Jelić, istaknula je: „S obzirom da smo dobro upoznati s kompetencijama i znanjima pojedinaca koji u Algebri završavaju edukacije iz područja pripreme i vođenja EU projekata, odlučili smo pokrenuti ovakav vid iznimno korisne suradnje. Uspješni pojedinci stječu dodatna iskustva, centar dobiva nove snage uz čiju pomoć privlači nova sredstva i efikasnije provodi postojeće projekte, a naši učenici sve bolju i kvalitetniju uslugu.“

Centar za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“ jedna je od prvih institucija koja je uspjela na ovaj način riješiti problem nedostatka kompetentnih ljudi za EU projekte, a istovremeno dati priliku i onima koji nisu u mogućnosti stjecati iskustvo kroz mjeru osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa. Naime, polaznici ovakvih programa obrazovanja su odrasle osobe koje u većini slučajeva imaju prethodno radno iskustvo, ali žele steći nova znanja ili čak promijeniti zanimanje.

Jedan od prvih volontera u sklopu ovog sporazuma je bivši Algebrin polaznik Darko Ipša, koji je izjavio: “Mladim obrazovanim ljudima nije lako. Poslodavci često od kandidata za posao voditelja projekata traže praktično iskustvo rada na EU projektima, ali istovremeno se postavlja pitanje kako ćete doći do tog iskustva ako ne radite? Volonterstvo na provedbi IPA projekta 'Cjeloživotno slušanje' izvrsna mi je prilika za usvajanje praktičnih znanja i vještina koje će budući poslodavci cijeniti.”

Njegov kolega Dimitrije Milojević nadodao je: „Posebno sam zadovoljan činjenicom da mogu biti dio tima koji pomaže integraciji osjetljivih skupina društva u redovni odgojni i obrazovni sustav te da uz usvajanje praktičnih znanja i vještina činim i društveno korisno djelo.“

S obzirom da se ovaj model suradnje pokazao jako uspješnim te naišao na odličan odziv pojedinaca, ali i institucija koje trebaju stručnjake za EU fondove, iz Algebre najavljuju i proširenje suradnje s drugim institucijama koje mogu biti korisnici bespovratnih sredstava.

Zašto je Algebra siguran izbor za vašu budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćete naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo vam tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti vas metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da vaša budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.