Naslovnica

U Dubrovniku, u organizaciji Algebre, održan godišnji summit udruženja LLPA

Leading Learning Partners okuplja vodeće nacionalne institucije koje se bave informatičkim i poslovnim obrazovanjem u 25 zemalja EMEA regije (Europe, Middle East and Africa), a ostvaruju više od 147 milijuna eura prihoda. Naglasci ovogodišnjeg summita u Dubrovniku, bili su vezani uz nedostatak informatičkih stručnjaka u Europi, primjenu novih hibridnih modela edukacije, kao i kvalitetniji zajednički nastup prema međunarodnim korporacijama koje posluju na širokom području Europe, Afrike i Bliskog Istoka, a imaju potrebe za obrazovanjem zaposlenika i korisnika. Domaćin ovogodišnjeg skupa bila je Algebra, vodeća hrvatska obrazovna institucija i jedan od suosnivača LLPA.

DUCE

[lajk]

Dubrovnik, 29. rujna 2014. – Leading Learning Partners Association (LLPA), organizacija koja okuplja 25 vodećih trening centara u zemljama EMEA regije i ukupno stvara više od 147 milijuna eura prihoda svake godine, održala je svoju godišnju konferenciju u Dubrovniku, u organizaciji hrvatskog člana udruženja i jednog od osnivača, Otvorenog učilišta Algebra. Hrvatska je po prvi puta bila domaćin LLPA okupljanja jer, premda je ovo tek drugi službeni godišnji summit, članovi LLPA u kontinuitetu organiziraju skupove na kojima razmjenjuju znanja i iskustva od 2009. godine.

„Članstvo u LLPA udruženju pomaže nam da u najkraćem roku ponudimo edukaciju za najnoviju tehnologiju, koja je svoju primjenu našla u najnaprednijim državama u svijetu i time pomognemo hrvatskoj IT industriji da u korak prati svjetske trendove. S druge strane koristimo konkurentsku prednost i iz tjedna u tjedan šaljemo naše predavače da održavaju treninge u partnerskoj mreži širom EMEA regije. Time dokazujemo svoju stručnost i da ne zaostajemo za najnaprednijim društvima. Svoju priliku vidimo i u zajedničkoj ponudi IT edukacije sa online prijenosom u živo, upravo zbog konkurentskih cijena edukacije“, izjavio je Tomislav Dominković, predsjednik uprave Algebre i član upravnog odbora LLPA.

Partneri i sponzori ovogodišnjeg LLPA Summita bili su Microsoft, Oracle i ITpreneurs, tvrtke koje imaju cilj što kvalitetnije ponuditi svoje programe edukacije za informatičke, odnosno za poslovne i upravljačke vještine. Motivacija im je svima zajednička: dodatno unaprijediti ponudu edukacije na EMEA području, gdje se LLPA nameće kao prirodni partner koji obrazovne programe brzo može ponuditi prema velikoj populaciji diljem Europe.

Neke od tema o kojima se razgovaralo na LLPA Summitu usko su vezane uz gorući problem Europske unije i, općenito, europskih zemalja: kako kroz cjeloživotno učenje odgovoriti na problem nedostatka IT stručnjaka, za koje Europska komisija pretpostavlja da će ih u narednim godinama nedostajati i više od 900 tisuća. Takva situacija stavlja informatičku edukaciju, dodatno školovanje i cjeloživotno obrazovanje u segmentu IT-a u fokus, dajući istovremeno priliku brojnim pojedincima da se odluče za IT, steknu nova znanja, prekvalificiraju se za nova zanimanja i izgrade svoju novu karijeru.

Učilište Algebra, sa svoje strane, pokušava skrenuti pažnju na važnost ovog problema djelujući u Hrvatskoj kao nacionalni koordinator u ovogodišnjem projektu "eSkills for Jobs", a koji je ujedno i prezentiran ostalim članicama udruženja LLPA kako bi se i one aktivnije uključile u svojim zemljama. Neke od tehnologija i procesa koji omogućavaju brže stvaranje kvalificiranih IT kadrova – poput hibridne edukacije koja je danas sve češća, a kombinira učenje u učionici i e-learning – upravo su idealni za brzu edukaciju velikog broja novih stručnjaka, a organizacije okupljene u udruženje LLPA najbolje su pozicionirane da ovakve programe provedu u velikom broju zemalja, brzo i kvalitetno.

Usklađivanje međunarodne ponude treninga, metode vezane uz najbolju praksu (best practices) i zajednička ponuda edukacije namijenjene stručnjacima specijaliziranim u nekom području, bile su neke od glavnih tema LLPA Summita. Formirana je i radna skupina koja će bolje koordinirati sve organizacije uključene u LLPA kako bi se razvila zajednička ponuda seminara koji će biti nuđeni korisnicima širom Europe.

U sklopu LLPA Summita također su dodijeljene nagrade za najbolje marketinške akcije članova udruženja na svojim tržištima. Glavnu nagradu je osvojila tvrtka Computrain, koja je svojim projektom „Battle for TechEd“ uspjela skrenuti pažnju IT stručnjaka u svom okruženju na važnost kvalitetne informatičke edukacije i certifikacije kao potvrde stečenih znanja i vještina, a u čemu je Computrain vodeći na svojem tržištu u Nizozemskoj.

Zašto je Algebra siguran izbor za vašu budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćete naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo vam tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti vas metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da vaša budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.