Image for Upoznajte Maju! Algebrinu polaznicu koja radi sjajne grafike
Naslovnica

Upoznajte Maju! Algebrinu polaznicu koja radi sjajne grafike

Inspirativnih priča koje su nastale u ovim izvanrednim okolnostima ipak ne nedostaje. Iza jedne od njih stoji i Maja Riznić, naša bivša polaznica programa obrazovanja za Grafičkog dizajnera  Kada je cijela zemlja bila u karanteni, Maja se odlučila ozbiljnije posvetiti razvijanju vlastitog brenda - maja.ri.design

Kako biste opisali ono što radite?

Radim unikatne grafike koje spadaju u neku vrstu eklekticizma, ako to mogu tako nazvati, zbog kombiniranja različitih stilova. Glavni stilovi koji me opisuju su apstrakcija, minimalizam, suvremenost, unikatnost i nešto boemskog stila. Odluka da krenem u ovom smjeru bila je dosta spontana. Počela sam doma, sama u stanu tijekom izolacije, iz čistog gušta. Uhvatila sam se Adobe Illustratora i krenula.

Epidemiološka situacija sigurno je predstavljala izazov...

Bio je veliki izazov i dalje je, kao što je i veliki rizik. No, smatram da svatko mora od negdje krenuti ukoliko želi pratiti svoje snove, iskočiti iz svoje komfort zone i krenuti. Tko ne riskira ne profitira. A slično poručuje i moj logo koji je inspiriran mojim tetovažama na prstima dlanova... Strelice su vikinški simbol za poruku create your own reality, dok točkice simboliziraju jednostavnost i minimalizam.

Radite različite stvari, što vam je od toga najdraže ili najzanimljivije?

Teško mi je odgovoriti. Sve ima svoje, što naravno ovisi o tome kako se u kojem trenutku osjećam. Ima dana kada uzmem fotoaparatu u ruke i cijeli dan provedem vani, a ima dana kada se zatvorim doma i zadubim u dizajn. Definitivno mi je trenutno najdraže baviti se svojim grafikama.

Kome je namijenjen vaš dizajn?

Moj dizajn je namijenjen široj publici i naravno ljudima kojima se sviđa moj dizajn. Teško je odgovoriti na ovo pitanje jer svaka osoba drugačije gleda na umjetnost, tako da puštam na slobodu svakome njegov izbor... Svakako želim privući s vremenom ozbiljne kupce, koji razumiju o čemu se tu točno radi. Nekako ciljam na publiku koja također voli estetiku, a najviše bih voljela vidjeti svoje printeve u velikim formatima na zidu nekog fenomenalnog interijera, može i eksterijera.

Kako ste se odlučili za edukaciju za Grafičkog dizajnera u Algebri?

Spletom okolnosti, gdje sam za jedan posao dobila mogućnost edukacije.  Algebra ima profesionalan pristup prema svojim polaznicima, što mi se na prvu svidjelo i smatram kako mjesto za edukaciju mora biti ugodno.

Kako vam se svidjela edukacija?

Svaki seminar smo prošli detaljno od početka do kraja, te smo bili pripremljeni kako dalje unaprijediti svoje učenje i usavršavanje. Danas koristim znanja s predavanja, najviše radim u Illustratoru o kojem prije edukacije nisam znala ništa. No, moram napomenuti kako sam nakon edukacije i dalje  vježbala kako bih mogla doći do tu gdje sam sad. Koliko truda uložiš, sve je na samom tebi.

Imate li favorita među predavačima koji su vam držali seminare?

Moj predavač je bio Hrvoje Bronić i zahvalna sam što sam došla baš kod njega.  Hrvoje je bio jako strpljiv, susretljiv te sam s lakoćom pratila njegove satove...

Koliko vam je općenito važna edukacija kao kreativcu?

Edukacija je bitna, no isto tako smatram, s obzirom da nisam završila fakultet, da je sve na nama samima. Naravno da je lakše kreativcima koji posjeduju osjećaj za vizualno, ali i ostali koji imaju volju i dobru edukaciju mogu doći do željenog postignuća.  U kvalitetan rad uloženo je puno truda i edukacije.

Majine radove možete pogledati na njezinom Instagram (www.instagram.com/maja.ri.design/) i Facebook kanalu (ww.facebook.com/design.maia/), a sve koje zanima Grafički dizajn ili druge kreativne edukacije podsjećamo kako je u Algebri u tijeku jesenska akcija na upis programa obrazovanja. Više detalja pogledajte ovdje 

 

Zašto je Algebra siguran izbor za vašu budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćete naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo vam tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti vas metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da vaša budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.