Image for Upoznajte Jonu i njezin put od edukacije do posla programerke u 6 mjeseci!
Naslovnica

Upoznajte Jonu i njezin put od edukacije do posla programerke u 6 mjeseci!

Kada vas predavač nazove i kaže: “Hej morate upoznati jednu našu polaznicu. U posljednje vrijeme imao sam nekoliko sjajnih grupa polaznika, no ona je posebna. Svaki savjet koji sam joj dao je poslušala, strpljivo upijala znanje, radila i trudila se. Rezultat je taj da je u roku od 6 mjeseci fokusiranog rada pronašla svoj prvi posao u IT struci, iako nikad prije nije aktivno programirala“, jasno vam je da ne može sve ostati samo na pohvali.

Ukratko riječ je o našem splitskom predavaču Mensuru Durakoviću i našoj polaznici Joni Kružičević, koja je nakon karijere u financijama odlučila napraviti potpuni zaokret i naučiti programirati. Ovo je njezina priča.

U kojem trenu ste odlučili promijeniti karijeru?
Svaka promjena koja dolazi u obliku ljubavi i zanimanja prema određenom problemu je moguća, novi početak zahtjeva jako puno rada u trenutcima kada se cilj ne čini realnim, ali to je sastavni dio procesa, na kraju kojeg postavljaš vlastitu ljestvicu na stupanj više. Odluka o promjeni karijere iz financija u IT rodila se uslijed Covid-19 lockdowna i situacije koja je učinila ljude diljem svijeta da se zapitaju što zapravo žele i na kakvom se radnom mjestu u budućnosti mogu zamisliti.

Tako se produbilo moje zanimanje za web aplikacije! Isprva nisam planirala mijenjati zanimanje ali sam se ubrzo zaljubila u do tada nepoznati svijet. Nikada ranije nisam imala slične primisli niti simpatije. Smiješno je da danas programiram - a za mladu osobu bila sam malo je reći ‘informatički nepismena’ ali zaista. Čist sam primjer kako je u životu sve moguće i kako nismo svjesni vlastitih mogućnosti.
Osjetila sam kako bi mi dobro došla pomoć stručnjaka te me potraga dovela do edukacije za Front-end Developera u Algebri.

Kako biste opisali samu edukaciju?
Imam više nego pozitivne dojmove. Nastava se održavala u intervalima koji ostavljaju dovoljno vremena za samostalno učenje prethodno prijeđenog gradiva kako bi lakše shvaćali ono što tek dolazi. Kada govorimo o kvaliteti Algebrinih predavanja mogu se samo zahvaliti. Mensur Duraković je profesionalac i podrška u istom čovjeku koji svakom studentu pristupa na prijateljski način te se trudi učiniti sate što ugodnijima. Materiju koja je u pojedinim slučajevima bila kompleksna, približio je na jednostavan i zanimljiv način uz poticaj na samostalno istraživanje vlastitog načina odrađivanja zadatka.

Trenutno radite kao programerka. Kako ste dobili posao?
Pri završetku edukacije u Algebri krenula sam u potragu za poslom i nenadano se zaposlila brže nego što sam zamišljala. Svakako u ovoj priči ulogu igra i sreća, kao i odlična koncentracija prilikom live codinga koji je sastavni dio procesa zapošljavanja.
Oglas za radno mjesto pronašla sam na LinkedInu i uvjerila se kako najraširenija business mreža nije bez razloga tako popularna. Lijepo je stjecati nova iskustva, a razgovori za posao pružaju ti priliku upoznati ljude diljem svijeta i vidjeti kako zaista funkcionira remote poslovni svijet. Danas radim za jedan britanski startup i jako sam zadovoljna uvjetima i timom stručnjaka koji me svaki dan gura korak naprijed. Djelatnost kompanije je povezivanje generatora i dobavljača obnovljivih izvora električne energije unutar UK, a moj je posao restrukturirati već postojeću platformu kako bi dobila novi izgled i bolju funkcionalnost.

Joni želimo još više uspjeha, u kojeg nakon njezine priče uopće ne sumnjamo! Mi na jesen nastavljamo s našim edukacijama, od kojih mnoge imate priliku pohađati i uz sufinanciranje od strane HZZ vaučera. I ne zaboravite, po završetku obrazovanja, podijeliti s nama svoju priču 🙂.

Zašto je Algebra siguran izbor za vašu budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćete naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo vam tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti vas metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da vaša budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.