Naslovnica

Izradi samostalno poslovni plan!

Poslovni plan iznimno je važan dokument prije ulaska u bilo kakvu investiciju koji ukazuje na ozbiljnost pristupa poduzetnika i temeljitost u razmatranju svih okolnosti koje mogu utjecati na uspješnost njene realizacije. Stoga je ključan dokument prilikom privlačenja financijskih sredstava, bilo da se radi o komunikaciji s potencijalnim partnerima, bankama, državnim institucijama ili povlačenju bespovratnih EU sredstava. No, poslovni plan poduzetnik bi prije ulaska u bilo kakvu investiciju trebao izraditi najprije radi sebe, a tek onda radi preostalih dionika.

Algebra-promjene_35Poduzetnici su vrlo često preopterećeni nizom različitih poslova kojima osiguravaju uspješnost vlastitog biznisa na dnevnoj bazi, te odgađaju izradu poslovnog plana. Naime, tržišne okolnosti se mijenjaju velikom brzinom, i nameće se dojam da je gotovo nemoguće predvidjeti gdje će se tvrtka nalaziti kroz neki dulji period što demotivira poduzetnike da izrađuju strateške i poslovne planove.

S druge strane, ponekad se čini jednostavnije angažirati vanjskog stručnjaka koji će izraditi poslovni plan, nego interno procijeniti vrijednost razvojnog projekta. No, sam proces izrade poslovnog plana gotovo je jednako važan kao i sam rezultat tog procesa. Naime, aktivnim sudjelovanjem u procesu poslovnog planiranja poduzetnik jasnije sagledava poslovnu priliku, a planirane poslovne aktivnosti postaju preciznije definirane, pa se stoga s pravom kaže da „pisanje poslovnog plana ima jednaku važnost kao i sam poslovni plan“.

Otvoreno učilište Algebra održava šestodnevne radionice posvećene izradi poslovnog plana. Prva na rasporedu je ona organizirana u okviru edukacije „Voditelj pripreme i provedbe EU projekata ruralnog razvoja“. Početak radionice je 10. 12. 2016. u Algebri u Zagrebu.

Radionica je organizirana u okviru edukacije Voditelj pripreme i provedbe EU projekata ruralnog razvojate je namijenjena primarno onima koji žele izraditi poslovni plan za mjere Programa ruralnog razvoja 2014 – 2020., iako se tijekom edukacije koriste univerzalne tehnike poslovnog planiranja primjenjive na svaku razvojnu investiciju. Osim ove, u planu je radionica Poslovnog plana koja neće biti vezana uz navedeni EU program, a predbilježbe su u tijeku.

Bivši polaznici Algebrinog programa obrazovanja Voditelj izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova ostvaruju poseban popust na upis ove radionice.

Želiš li i ti svladati poslovni plan i tako pridonijeti poslovanju vlastite ili tvrtke u kojoj radiš, ne propusti ovu vrijednu šestodnevnu radionicu. Predbilježi se bez ikakve obaveze na linku www.algebra.hr/edukacija/voditelj-pripreme-i-provedbe-eu-projekata-ruralnog-razvoja/poslovni-plan-opisni-dio/ i javit ćemo ti se u najkraćem roku sa svim detaljima oko ostvarivanja popusta, programa, satnice…

 

 

Zašto je Algebra siguran izbor za vašu budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćete naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo vam tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti vas metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da vaša budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.