Image for Najbolje je riješio matematiku i osvojio više od 10.000 kuna!
Naslovnica

Najbolje je riješio matematiku i osvojio više od 10.000 kuna!

Polažeš li i ti ove godine maturu, dođi u Algebru na pripreme i osvoji  vrijedne nagrade u sklopu stipendijskog natječaja “Nagrađujemo izvrsnost“. Ne propusti  DAN LUDIH CIJENA u Algebri 24. 9. 2020. tijekom kojeg možeš upisati pripreme za državnu maturu uz čak 20% popusta! Više detalja pronaći ćeš na linku ovdje

Algebra je i ove godine održala svoj stipendijski natječaj “Nagrađujemo izvrsnost“ u kojem uz partnere OTP Banku, Flixbus i Studio Modernu dijeli vrijedne stipendije onima koji su ostvarili najbolji rezultat na ispitima državne mature, a na pripreme su išli u Algebru. Jedan od dobitnika stipendije ove godine je bio Mislav Brnetić koji je ostvario najbolji rezultat iz Matematike A i drugi najbolji rezultat iz Hrvatskog B razine, što mu je osiguralo nagradu od 10.000 kuna za najbolji rezultat, te još 1000 kuna i povratnu autobusnu kartu za destinaciju po izboru u Europi za drugi najbolji rezultat. Mislava smo zamolili da nam otkrije kako mu je to pošlo za rukom, osvrne se na izvanrednu školsku godinu iza njega, te da savjet svima koje ove godine očekuje polaganje državne mature.

Jeste li očekivali ovaj uspjeh?

Nakon napisane mature, iako sam bio svjestan da sam ju relativno dobro napisao, nisam očekivao nagradu s obzirom da sam znao da sigurno imam greške i sumnjao sam u rezultat eseja iz Hrvatskog jezika. Međutim, nakon što su izašli rezultati te sam na portalu Postani student vidio i rang u generaciji, odlučio sam se prijaviti na natječaj te sam i osvojio navedene nagrade.

Jeste li već iskoristili nagradu?

Nagradu još nisam iskoristio, a trenutno nisam ni u potpunosti siguran za što ću je iskoristiti. S obzirom da volim putovati, kada sam prvi put čuo za ovu nagradu, još prije nego sam upisao pripreme, razmišljao sam kako bih ju mogao iskoristiti za putovanje. Međutim, zbog trenutnih epidemioloških okolnosti, puno se toga promijenilo, a putovanja su postala znatno otežana, tako da ću nagradu ili koristiti za troškove tijekom studija ili za kasnije putovanje.

Kako su vam se svidjele pripreme za maturu u Algebri?

Pripreme za maturu svidjele su mi se zbog temeljitog i sustavnog ponavljanja srednjoškolskog gradiva koje se pojavljuje na Državnoj maturi, odnosno kako bih provjerio što znam, a što ne znam iz srednje škole. Smatram da su mi pripreme omogućile upravo to što sam očekivao na kvalitetan način. Ova Algebrina nagrada je svakako bila poticaj i dokaz kako se cijeni izvrsnost.

Koji ste fakultet upisali?

Upisao sam studij Matematike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Matematiku volim još od osnovne škole tako da mi se ovaj odabir zapravo činio kao jedini mogući. U budućnosti se nadam kako ću raditi u IT sektoru.

Koje ste izborne predmete polagali na maturi?

Od izbornih predmeta polagao sam samo Informatiku na kojoj sam osvojio 98% bodova.

Pohađali ste zagrebački MIOC, srednju školu čiji učenici redovito ostvaruju najbolje rezultate na državnoj maturi. U čemu je tajna?

Nastava je u MIOC-u vrlo kvalitetna te je odlična priprema za fakultet. Također postoji i puno izvannastavnih aktivnosti, poput priprema za natjecanja. Okolina u MIOC-u je motivirajuća. Uspjeh na maturi dolazi prirodno kao rezultat svega toga.

Pripadate prvoj generaciji učenika koja je za upis MIOC-a pisala prijemni ispit. Je li on bio zahtjevniji od državne mature?

Oba su ispita važna i pružaju mogućnost pravednije selekcije i ocjenjivanja po istim kriterijima. Ne mogu reći da mi je ijedan od ta dva ispita bio previše težak ili neizvjestan, vjerovao sam da ću uspjeti upisati školu odnosno fakultet, ali pisanje takvih ispita je uvijek svakome stresno.

Također ste  i prva  generacija koja se zbog ovih izvanrednih okolnosti školovala online...

Iako osobno potičem razvoj tehnologije, smatram kako škola razvija i druge kompetencije koje je nemoguće ostvariti online. Online materijali pružaju odličnu dopunu nastavi u školi, ali ju nikako ne mogu zamijeniti. Kao najveću prednost online nastave istaknuo bih mogućnost samostalne organizacije vremena i stjecanje takvog iskustva te razvoj digitalnih vještina. Međutim, škola nije samo nastava nego i mjesto za druženje s prijateljima, a ni sama nastava nije ista online kao nastava u razredu. Zato se nadam kako će se situacija čim prije popraviti i nastava vratiti “na staro” te kako sljedeće generacije neće ni imati potrebu za online nastavom.

Imate li neke savjete ovogodišnjim maturantima?

Teško je dati općenite savjete, ali svakome bih preporučio da izabere i pokuša ostvariti ono što voli i čime se želi baviti u budućnosti. Nije isti izbor fakulteta najbolji za svakoga. Maturu treba shvatiti kao samo još jedan ispit na kojemu treba pokazati svoj maksimum.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.