Image for Otvoren upis u siječanjski ciklus priprema za državnu maturu u Algebri
Naslovnica

Otvoren upis u siječanjski ciklus priprema za državnu maturu u Algebri

Da su pripreme za maturu velikom broju maturanata potrebne, ali i itekako korisne, pokazuje  i Algebrino redovito godišnje istraživanje u kojem su maturanti sami ocjenjivali svoju razinu pripremljenosti za ispit državne mature. Oko tri mjeseca prije mature, osjećaju se najviše spremnima za ispit iz engleskog jezika (ocjena 3,39 na skali od 1 do 5), a podjednako nepripremljeni za ispite iz matematike (2,70) i hrvatskoga jezika (2,72). No, pravovremene i organizirane pripreme maturantima mogu pomoći da podignu samopouzdanje te da značajno smanje razinu stresa u finalnim mjesecima prije državne mature.

Termin priprema u siječnju namijenjen je maturantima koji se za polaganje državne mature žele početi pripremati početkom drugog polugodišta. Unutar ovog termina nastava se održava subotama i/ili nedjeljama s optimalnim brojem sati nastave dnevno, a nastava počinje 11. 1. 2020. godine. Učenici unutar ovog termina, u maksimalno opširnoj satnici, mogu odabrati bilo koji od obveznih predmeta na obje razine, kao i bilo koju kombinaciju obveznih predmeta, ali i najtraženije izborne predmete – fiziku, kemiju i biologiju. Ostali izborni predmeti dostupni su u kasnijim terminima.

Da su organizirane pripreme za ispit državne mature u konačnici i efikasne možda najbolje pokazuje podatak, izvučen iz statistike posljednjih nekoliko godina koliko Otvoreno učilište Algebra provodi organizirane pripreme u gradovima širom Hrvatske, a koji kaže kako je 97% maturanata koji su se odlučili za ovu vrstu priprema potom ostvarilo i željeni rezultat te upisali željeni fakultet koji im je bio prvi izbor.

Nastava se u ovom ciklusu održava u Zagrebu, Puli, Splitu, Zadru, Rijeci, Varaždinu, Sisku, Osijeku i Dubrovniku, a predavanja počinju 11. siječnja 2020. godine. Prijave su otvorene, a za dodatne informacije o pripremama možete nam se obratiti na broj telefona 01 2332 861 ili e-mail matura@algebra.hr.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.