Stomatološki fakultet u Zagrebu

Za upis na Stomatološki fakultet u Zagrebu, pored obaveznih predmeta, potrebno je na državnoj maturi položiti i izborne predmete fiziku, kemiju i biologiju. Također je potrebno položiti test psihomotoričkih sposobnosti, koji ima eliminacijski karakter.

Hrvatsko katoličko sveučilište i Hrvatski studiji u Zagrebu

Naši profesori psihologije pomoći će ti da savladaš tehnike rješavanja testova te će te upoznati s tipovima zadataka koji se mogu pojaviti.

Arhitektonski fakultet u Zagrebu

Sadržaj prijemnog ispita na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu obuhvaća test opće kulture, likovnih i grafičkih sposobnosti te sposobnosti percepcije prostora.

Medicinski fakultet u Zagrebu – samo za Medicinski fakultet Zagreb

Kako bi se upisao na Medicinu nije dovoljno samo se pripremiti za ispite državne mature i naučiti sadržaj koji se na njoj ispituje. Medicinski fakultet ne traži niti jedan izborni predmet na maturi, ali te očekuje prijemni ispit koji donosi čak 60% bodova potrebnih za upis.

Studij dizajna

U Algebri se možeš pripremati za prijamni ispit za studij dizajna na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i za studij dizajna na Sveučilištu Algebra. Prijamni ispit se sastoji od dodatne provjere znanja, vještina i sposobnosti (ZVS)