Advent u Sloboštini

Advent u Sloboštini

Iskoristi 20% popusta


Za djecu Sloboštine u adventsko vrijeme pripremili smo zanimljiv sadržaj, pregršt zabave i novih tehnologija i alata!

Besplatna radionica Robotike (Ozoboti)

Na radionici robotike mali će se polaznici upoznati s edukativnim robotom – Ozobotom, njegovim načinom rada i mogućnostima programiranja. Različite aktivnosti programiranja osmišljene su kao igre u kojima će polaznici, programirajući robote, sakupljati bodove. Na samom kraju radionice, mali programer ili programerka s najviše bodova osvajaju nagradu!

Radionica 3D printanja i modeliranja

Na radionicama 3D printanja i ispisa, naučit ćemo kako prepoznati razliku između 2D i 3D oblika, kako 3D tehnologiju primijeniti u današnjem svijetu, te se iz prve ruke upoznati sa svijetom 3D modeliranja i ispisa kreiranih modela na 3D printeru. Tijekom radionice, polaznici će imati priliku upoznati se s načinom rada 3D printera i tehnologijom printanja modela korištenjem PLA materijala. Uz vodstvo trenera, kritički će se osvrnuti na predmete iz okruženja i prepoznavati realne probleme čija rješenja mogu biti 3D ispisani modeli. Kao uspomenu na vrijeme zabave, ali i učenja, mali polaznici će sa sobom ponijeti i 3D privjesak koji su sami osmislili i dizajnirali, a uz pomoć trenera i isprintali na 3D printeru.

Radionica Minecraft ZOO vrt

Polaznici radionice sagradit će zoološki vrt upotrebom aplikacije Minecraft Education Edition. U virtualnom svijetu korištenjem MakeCode Buildera programirat će gradnju građevina, nastaniti ih najrazličitijim životinjama i osmisliti marketinški plan za promociju vlastitog zoološkog vrta. Kreirat će video reklamu, a proces gradnje Minecraft zoološkog vrta bilježit će u svom virtualnom dnevniku.