Programiranje s Lego Mindstorm robotima

Programiranje s Lego Mindstorm robotima

Programiranje s Lego Mindstorm robotima

Iskoristi 20% popusta


GDJE?

  • Radionice iz serije Male škole znanosti održat će se u prostorima Algebre, Gradišćanska 24 (ulaz iz Domobranske ulice), Zagreb.

KADA?

  • 18. 5. 2019. od 10:00 – 13:00 sati

ZA KOGA?

  • Za učenike 10+ godina

CIJENA

  • 290,00 kn

O RADIONICI

Jeste li znali da Lego ne proizvodi samo kockice, već i robote?

Jeste li znali da je ove godine trinaestogodišnji Shubham Banerjee, genijalac iz Kalifornije, koristeći Lego Mindstorms EV3 komplet napravio funkcionalan prototip Brailovog printera za slijepe?

LEGO MINDSTORMS® EV3! je hardversko softverska platforma pomoću koje programiranje postaje zabavnije nego ikad! Ovi roboti već se koriste na svjetskim natjecanjima u konstruiranju i programiranju, a sada će polaznici dobiti priliku da se i sami okušaju u svijetu LEGO robotike i rješavanja programskih zadataka.

Polaznici će na radionici u timovima programirati vlastitog robota koji se sastoji od LEGO kockica i raznih drugih dijelova: programabilne kocke, 3 motora, infracrvenog senzora, senzora osjetljivog na boje, senzora osjetljivog na dodir te daljinskog upravljača – sve što je potrebno da se robot kreće, priča, hoda i radi ono što vi želite.

Svaki polaznik dobit će vlastiti zadatak unutar tima i zajedno s ostalim članovima razraditi potrebne korake za rješavanje izazova koji su stavljeni pred njih. Za programiranje se koristi posebna LEGO aplikacija, koja se bazira na C++ programskom jeziku. Naredbe se nalaze u slikovnim blokovima koje se slažu i logički povezuju.

Na ovoj radionici polaznici će programirati pet oblika LEGO MINDSTORMS robota, a sudjelovati mogu i oni koji nemaju programerskog iskustva ovog oblika, kao i djeca koja su već lagano zakoračila u svijet LEGO MINDSTORMS-a. Na kraju radionice, timovi će se natjecati i rješavati isti zadatak, a pobjednik će biti onaj tko najbrže i najpreciznije izvrši sve zadane korake.