Robotika – Hexapodi

Robotika – Hexapodi

Iskoristi 20% popusta

  • Nastavni termini po 90 min.
  • 5 radionica
  • Uživo i ONLINE
U suradnji s tvrtkom STEMI organiziramo radionicu robotike – Hexapodi!

Razvoj i napredak robotike zadnjih su godina sve prisutniji u našem okruženju. Roboti se koriste u novim područjima, na potpuno nove načine. Postoje roboti koji plešu, kuhaju, voze, pomažu u zdravstvu, kod  svakodnevnih kućanskih poslova i u mnogim drugim prilikama.

Vrijeme u kojem živimo tehnološki je izvanredno uzbudljivo i kreira nova zanimanja koja će biti, djelomično ili potpuno, digitalizirana ili robotizirana. Upravo zato bitno je upoznati se s novim tehnologijama u pravom trenutku, te se okušati i u naprednijem programiranju.

Iskustvo koje naši polaznici stječu obuhvaća čitav inženjersko-programerski proces, od analize, dizajna i slaganja, sve do programiranja i testiranja robota prema dobivenim standardima. Aktivnim uključivanjem polaznika u sve sfere, potičemo kreativnost i analitičnost, grupni i timski rad, ali dajemo i snažnu podršku individualnom radu. Pratimo najnovije prakse i inovacije u robotici, prema posljednjim industrijskim standardima, pa naši polaznici postepeno uče kako izraditi robota, ali i mobilnu aplikaciju kojom se upravlja robotima. Nastavni proces obuhvaća i 3D modeliranje i programiranje mikrokontrolera u oblaku. Zajedničkim radom na projektu primijenjuju se sva stečena znanja i tehničke vještine, a njih će se timski prezentirati na kraju projekta.

Dob polaznika:

  • Učenici 7. i 8 razreda osnovne škole
  • Učenici 1. i 2 razreda srednje škole

Trajanje programa:

  • Robotika: Hexapodi 1- jednogodišnji program – 60 šk. sati
  • Robotika Hexapodi 2 – jednogodišnji program 60 šk. sati (upis moguć nakon završetka programa Hexapodi 1)