Image for Za djecu <strong>7. i 8. razreda</strong>
Naslovnica

Za djecu 7. i 8. razreda

  • Ozobotom kroz kadrove (12 sati nastave u 2 dana, unutar cjelodnevnog programa u vremenu od 8.00 do 17.00, koji uključuje stručnu brigu o djetetu, organizirano slobodno vrijeme, ručak i međuobroke)

Kroz ovaj projekt, u trajanju od 12 školskih sati kroz dva dana, polaznici stječu znanja i vještine o umjetnoj inteligenciji i robotici korištenjem Ozobot robota. Robotom će planski i smišljeno upravljati crtajući putanje  s kontrolnim kodovima ili pak programirati kretanje robota u različitim smjerovima. Polaznici će također koristiti digitalne kamere, učiti o kadriranju i digitalnoj nelinearnoj montaži slika i zvuka tako da će aktivnosti s Ozobotom pratiti i snimati kadrove koji su ključni da bi se kroz montažu načinio video uradak o mogućnostima Ozobota.

 

  • Virtualna šetnja mikrosvijetom (18 sati nastave u 3 dana, unutar cjelodnevnog programa u vremenu od 8.00 do 17.00, koji uključuje stručnu brigu o djetetu, organizirano slobodno vrijeme, ručak i međuobroke)

Kroz ovaj projekt, u trajanju od 18 školskih sati kroz tri dana, polaznici će digitalnim mikroskopima proučavati svijet oko sebe i istraživati svojstva objekata koje proučavaju. Odabrane objekte će zatim fotografirati digitalnom kamerom i mikroskopom te od snimljenih fotografija, uz pomoć efekata, izraditi video o objektu. Nakon što videu dodaju tekst, odaberu glazbu i zvučnu pozadinu te montiraju video kako žele, transformirat će ga u VR video te VR naočalama pregledati svoje uratke.