Image for Za djecu od <strong>1. do 3. razreda</strong>
Naslovnica

Za djecu od 1. do 3. razreda

  • Digitalne nindže u 3D prostoru (8 sati nastave u 2 dana, unutar cjelodnevnog programa u vremenu od 8.00 do 17.00, koji uključuje stručnu brigu o djetetu, organizirano slobodno vrijeme, ručak i međuobroke)

Kroz ovaj projekt, u trajanju od 8 školskih sati kroz dva dana, polaznici će upoznati i shvatiti razliku između pojmova 2D i 3D te pritom usvojiti osnovna obilježja virtualne stvarnosti. Korištenjem programa Bojanje 3D potiče se kreativnost i kompetencije potrebne za snalaženje u 3D prostoru, a nakon izrađenog 3D modela prema skici, polaznici će snimiti video upotrebom kamere i pohraniti ga te tako naučiti mogućnost prijenosa datoteka i prijenos slika i videa. Polaznici će također koristiti VR naočale kako bi iskusili virtualnu stvarnost . VR naočale omogućuju kretanje i crtanje u 3D prostoru te će polaznici imati mogućnost crtanja u 3D prostoru pomoću mobilne aplikacije VR Graffiti Paint.

 

  • Digitalne nindže – borba za zimske praznike! (12 sati nastave u 3 dana, unutar cjelodnevnog programa u vremenu od 8.00 do 17.00, koji uključuje stručnu brigu o djetetu, organizirano slobodno vrijeme, ručak i međuobroke)

Kroz ovaj projekt, u trajanju od 12 školskih sati kroz tri dana, polaznici će se boriti za zimske praznike! Digitalnim Nindžama zle Nindže žele oduzeti praznike! Nindžama su zadane vježbe i zadaci kojima će dokazati našim protivnicima da nam ne mogu oduzeti slobodno vrijeme koje smo zaslužili. Nakon što Nindže uspješno riješe sve predviđene zadatke, izlaze kao pobjednici te imaju digitalne dokaze!

Polaznici će se u projektu susresti s robotom – Q-botom. Naučit će definirati njegove osnovne dijelove, savladati upravljanje i pritom razvijati svoje motoričke vještine. Izrađivat će i vlastite staze te kroz problemske zadatke (labirinte) razvijati logičko razmišljanje, kreativnost i timski rad. Osim toga, polaznici će izraditi i svoj film, čime ćemo potaknuti razvitak umjetničkih vještina u fotografiji, filmu, crtanju i web dizajnu.