Image for Za djecu od <strong>4. do 6. razreda</strong>
Naslovnica

Za djecu od 4. do 6. razreda

  • Moj kreativni robot putuje kroz digitalni svijet (10 sati nastave u 2 dana, unutar cjelodnevnog programa u vremenu od 8.00 do 17.00, koji uključuje stručnu brigu o djetetu, organizirano slobodno vrijeme, ručak i međuobroke)

Kroz ovaj projekt, u trajanju od 10 školskih sati kroz dva dana, polaznici će se baviti 3D modeliranjem. Osmislit će svog vlastitog 3D robota od LEGO kockica u programu LEGO Digital Designer Tool te mu pomoću aplikacije za pametne telefone Pixel isprogramirati osobnost kako bi bio spreman na putovanje kreativnim digitalnim svijetom. Na ovaj se način polaznici uvode ili ponavljaju osnove programiranja, tj. usvajanje i primjenu programskih blokova i samostalno stvaranje osnovnih programskih kodova. Osim toga, polaznici će izraditi i vlastite jednostavne Web stranice te tako naučiti i definirati pojmove kao što su naslovna stranica, header, footer, section, videozapise, slike, textbox, povezivanje već gotovih sadržaja na Web stranice, dizajn vlastitog stripa u alatu Book Creator, izrada vlastitih mentalnih mapa digitalnim putem i mnogo drugih aktivnosti.

 

  • Kako dresirati Ozobota? (15 sati nastave u 3 dana, unutar cjelodnevnog programa u vremenu od 8.00 do 17.00, koji uključuje stručnu brigu o djetetu, organizirano slobodno vrijeme, ručak i međuobroke)

Kroz ovaj projekt, u trajanju od 15 školskih sati kroz tri dana, polaznici će se susresti s robotom Ozobotom. Djeca će rješavati jednostavne problemske zadatke koristeći uzorke boja i složenije  programske zadatke koristeći blokove. Dizajnirat će i vlastite društvene igre te kroz timska natjecanja sve naučeno staviti u njima blizak i interesantan kontekst te učiti kroz igru.