Image for 2020. – uspješna godina za Algebrine studente u okviru DIHUB projekta
Naslovnica

2020. – uspješna godina za Algebrine studente u okviru DIHUB projekta

Poduzetnici danas sve češće stoje pred izazovima koji zahtijevaju tehnološko rješenje i inovacije i nekoga tko bi im ta rješenja ponudio. S druge strane, brojni studenti razvijaju ideje koje mogu prerasti u tehnološki zahtjevne proizvode, ali ne znaju kako plasirati svoje ideje. Zato je tu DIHUB projekt koji, potičući korištenje cloud tehnologije, spaja potrebe malih i srednjih poduzetnika s idejama Algebrinih studenata.

DIHUB projekt ove je godine pomognuo pokrenuti brojna rješenja Algebrinih studenata koja će olakšati i optimizirati poslovanje brojnim poduzetnicima.

Orbit je cloud management usluga koja tvrtkama nudi prostor za pohranu podataka te jednako iskustvo kao i Microsoft ili Amazon, ali je znatno jednostavnija i povoljnija. Uslugu koja tvrtke rješava problema infrastrukture i planiranja brzorastućeg prostora za pohranu razvili su mladi stručnjaci – Marin Miletić i Karlo Bertina.

Svjesni izazova s kojim se svakodnevno susreću roditelji djece koja imaju poteškoće u govorno-jezičnom razvoju, Algebrini studenti osmislili su WeSpeak – terapijsku aplikaciju koja omogućuje da roditelji i djeca izvode vježbe u vlastitom domu i tako kroz različite igre potiču razvoj govora te kognitivnih i motoričko-fizičkih sposobnosti. Studenti Rudolf Gumzej, Boren Dujnić, Kristijan Kožul i Šimun Peša prilikom razvoja terapijske aplikacije surađivali su sa stručnjacima iz područja rehabilitacije i logopedom iz Suvaga.

Nikola Srića Žic, Mate Kovilić i Jakov Gudec osmislili su Pocketmenu i time olakšali posao ugostiteljima. Cilj je ugostitelja imati zadovoljne i vjerne goste kojima će predstaviti svoj objekt i njegovu ponudu, a želja im je i smanjiti troškove poslovanja. Pocketmenu je inovativna digitalna aplikacija koja će ugostiteljima omogućiti da svakodnevno mijenjaju svoj jelovnik i upoznaju goste s ponudom i promocijama. Gostima aplikacija omogućuje filtriranje jelovnika prema vlastitim željama, pretraživanje nutritivnih podataka o jelima, te jednostavno naručivanje odabranog.

Prirodne i druge katastrofe uzrokuju velike financijske i emotivne štete, a tvrtke suočavaju s financijskim izazovima u obliku trajnog gubitka važnih podataka ili pada poslovne aplikacije. Algebrini studenti rade na razvoju disaster recovery cloud based usluge – kombinaciji procesa, politika i procedura koje osiguravaju oporavak infrastrukture nakon neke katastrofe radi produženja rada i sprečavanja gubitka podataka. Ova će usluga korisnicima omogućiti da plaćaju pretplatu prilagođenu svojim potrebama, što je puno pristupačnije od postojećih disaster recovery modela nekih globalnih servisa.

Brojne tvrtke i škole zbog pandemije su rad i komunikaciju preselile u virtualno okruženje u kojem se odvijaju sastanci i razmjenjuju podaci. Kako bi se riješila sigurnost kolaboracijskih sustava Algebrin student Kristijan Dizdar razvija full cloud kolaboracijski sustav za velik broj korisnika koji će jamčiti sigurnost podataka te omogućiti jednostavno vođenje bilješki sa sastanaka i dostupnost svih snimljenih materijala i dokumenata.

Studentima je tijekom godine predstavljana mogućnost za sudjelovanjem u DIHUB projektu te cilj projekta – znanjem i idejama studenata unaprijediti poslovanje malih i srednjih poduzetnika potičući korištenje cloud tehnologije.

Više o DIHUB projektu pročitajte na: https://dihubcloud.eu/

#DIHUB

Brošure Algebra grupe

Sveučilište Junior
Kontaktirajte nas