Naslovnica

09.08.2022

2020. – uspješna godina za Algebrine studente u okviru DIHUB projekta

2020. – uspješna godina za Algebrine studente u okviru DIHUB projekta

field_5a2f99f71aa08

ADSEE projekt – 2. transnacionalni projektni sastanak

ADSEE projekt – 2. transnacionalni projektni sastanak

Danas je održan 2. transnacionalni projektni sastanak za ADSEE projekt kojem je cilj stvaranje korisnih modula obrazovanja i osposobljavanja iz znanosti o podacima za netehnička zanimanja. Zbog trenutnih COVID-19 restrikcija, sastanak nismo mogli održati uživo, no uspješno smo ga odradili putem virtualnih kanala, u prisutsvu svih projektnih partnera. Na sastanku smo raspravljali o uspješno dovršenom intelektualnom outputu 1 koji je posvećen dubinskoj analizi pitanja i izazova s kojima se susreću različiti dionici projekta u svom radu s data science temama. Osim toga, raspravljali smo o nadolazećim projektnim aktivnostima te daljnoj implementaciji projekta. Sve projektne aktivnosti se nastavljaju, a mi se prilagođavamo novoj situaciji.

Više o projektu možete pronaći na www.adsee.eu #adsee

Algebri dodijeljen jedinstven europski i nacionalni certifikat za sustav osiguravanja kvalitete

Algebri dodijeljen jedinstven europski i nacionalni certifikat za sustav osiguravanja kvalitete

Certifikatom koji je Agencija za znanost i visoko obrazovanje izdala Visokom učilištu Algebra potvrđuje se da je implementiran napredan i učinkovit sustav osiguravanja kvalitete koji je usklađen sa smjernicama za osiguravanje kvalitete u europskom prostoru visokog obrazovanja.

Agencija za znanost i visoko obrazovanje provela je, kroz vanjski audit, analizu sustava osiguravanja kvalitete na Visokom učilištu Algebra te je dodijelila Algebri certifikat kojim se potvrđuju najviše tj. napredne ocjene sustava osiguravanja kvalitete u svih deset područja procjene. Certifikat je izdan s rokom trajanja pet godina.

U ovom trenutku, Visoko učilište Algebra je ponajbolje ocijenjeno hrvatsko visoko učilište, po svim kriterijima europskih smjernica za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju (ESG).

Kao najveće snage sustava osiguravanja kvalitete u Algebri neovisno povjerenstvo istaknulo je razvijenu kulturu kvalitete, poticanje izvrsnosti i inovativnosti studenata i nastavnika, učinkovit informacijski sustav, visoku zapošljivost studenata i vrhunski opremljene dvorane, učionice, laboratorije i nastavne prostore.

Iz djelovanja Algebre izdvojeni su i primjeri dobre prakse, koje Agencija ističe kako bi potaknula i druge institucije visokog obrazovanja: razvijena kultura samovrednovanja i otvorenosti prema vanjskim vrednovanjima, redovite izmjene studijskih programa svih studija s ciljem praćenja suvremenih spoznaja struke, mogućnost besplatnog polaganja relevantnih industrijskih certifikata, financijska potpora usavršavanju svih zaposlenika te uključenost Gospodarskog vijeća u procese odlučivanja.

“Certifikat za učinkovit i napredan sustav osiguravanja kvalitete važan je dokument jer institucije same imaju mogućnost odabira žele li imati taj sustav kontrole kvalitete ili ne žele. U Hrvatskoj ih nema puno koje su se na to odlučile, a osobno sam uvjerena da upravo te institucije lakše prolaze i kasniju vanjsku kontrolu, redovite reakreditacije programa. Certifikat za sustav osiguravanja kvalitete dodjeljujemo Visokom učilištu Algebra jer je Algebra potvrdila da je sustav implementiran u organizaciji učinkovit te posve usklađen sa smjernicama za osiguravanje kvalitete u europskom prostoru visokog obrazovanja”, izjavila je prof.dr.sc. Jasmina Havranek, ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

“Ponosni smo što akreditacijska agencija, ali i svake godine sve veći broj studenata, prepoznaju naše ustrajanje na izgradnji kvalitete u svim segmentima našeg rada. To potvrđuju i rezultati audita sustava osiguravanja kvalitete koji su, nakon što smo proteklih pet godina bili visokoškolska organizacija sa najbolje ocijenjenim sustavom osiguravanja kvalitete, ponovo pokazali visoki rezultat i maksimalne ocjene po svim kriterijima evaluacije. Budući da je sam audit proveden prema najnovijim europskim smjernicama za osiguravanje kvalitete (ESG 2015), certifikat koji nam je Agencija za znanost i visoko obrazovanje izdala ima i svoju međunarodnu dimenziju i sigurno će nam pomoći u daljnjem povećanju prepoznatljivosti u svijetu”, naglasio je doc.dr.sc. Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra.